Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wielki dylemat( psychika i dalsze życie)

Polecane posty

Gość gość

Witam mam 20 lat. Mam duże problemy w rozwiązaniu danego problemu. Od stycznia leczę się psychiatrycznie na depresję i lęki i jestem na studenckim urlopie zdrowotnym. Niedługo kończy mi się pobyt na oddziale dziennym psychiatrycznym i jestem z tego powodu w złym stanie psychicznym ponieważ zżyłam z ludźmi tam. Mogę tam wrócić po dwóch tygodniach ale jest jeden wielki problem. Chce zrezygnować ze studiów i iść do szkoły dwuletniej. Do oddziału dziennego dojeżdżam na zniżkach studenckich około 60 km. Gdy zrezygnuję to będę płacić aż 2 razy więcej za bilety, a przez okres wakacyjny chciałabym tam jeszcze pojeździć. Do szkoły policealnej muszę dać papiery ukończenia szkoły średniej, które niestety są na studiach. Naprawdę nie wiem co mam już robić,w jaki sposób rozwiązać ten problem, aby jeździć do sierpnia na zniżkach studenckich i jednocześnie jak mam załatwić papiery ukończenia szkoły średniej skoro one są na studiach. Jeszcze nie wiem jak to będzie w sierpniu z wycofaniem papierów z uczelni bo trzeba obiegówkę wypełnić a w sierpniu trudno będzie z dyżurami itp. Błagam o pomoc i porady

Gość gość
Po 1 ja bym ze studiów nie rezygnowała, zobaczysz że za pare lat mieć średnie wykształcenie to będzie tak jak dziś mieć podstawowe. Po 2 oddział dzienny ma służyć terapii a nie zawiązywaniu przyjaźni (wiem bo chodziłam) Po 3, idziesz na uczelnie, i mówisz że potrzebujesz swoje świadectwo żeby zrobić ksero bo potrzebujesz do innej szkoły. Będziesz musiała wypisać takie oświadczenie że zobowiązujesz się zwrócić świadectwo w ciągu 2 tygodni. Musisz zapytać w szkole policealnej ale jak nie dostaną oryginału to przeważnie chcą ksero poświadczone notarialnie. lepiej będzie jak zrezygnujesz pod koniec wakacji ze studiów i wtedy zapiszesz się do policealnej. Możesz zapisać się do końca września a nawet i na poczatku października. A jak chcesz już teraz się zapisać to idź na uczelnie odebrać świadectwo a legitymacje powiedz że zgubiłaś, tylko ona ci jest potrzebna do zniżek, będziesz chyba musiała dac do gazety ogłoszenie o zgubieniu i tyle.