Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moj 5 letni syn sie mnie wstydzi

Polecane posty

Gość gość

Syn chodzi do zerówki, jest dzieckiem raczej niesmialym i wycofanym. Niedlugo maja jechać na wycieczke , owiedzialam synowi, ze mogę się zglosic na opiekuna i tez z nim pojade ale pwoeidzial, ze mam nie jechać , ze on nie hcce żebym jechala. Jakis czas temu pwoeidzial, ze nie chce zebym po niego przychodzila do klasy, ze woli jak to robi "ciocia" ( sasiadka której czasem zaplace żeby poszla po niego jak mam cos wazengo do załatwienia i sama nie mogę) Wypytywalam go czy ktoś cos na mnie pwoiedzial, czy dzieci się z niego smieja przeze mnie itd. ale zawsze odp ze nie. Czy możliwe jest żeby dziecko 5 letnie moglo się wstydzić swojej matki? Przyznam , ze jest mi cholernie przykro i dziwi mnie ten fakt bo uchodzę za zadbana osobe ,. zawsze się czesze maluje , mama fajne ciuchy i figure itd.

Gość gość
może nie chodzi o to jak wyglądasz, tylko jak się zachowujesz w towarzystwie syna w szkole... przemyśl sobie

Gość gośćula
dziwne to u tak małych dzieci,mój 14.5 latek teraz sie mnie wstydzi ale to uważam za zdrowy objaw,jestem w trójce klasowej i miała być wycieczka na 4 dni,klasa rozbrykana strasznie,warunek był taki że pojedzie jedna osoba z trójki,ja dysponowałam czasem i chęci były ,ale mój młody jak to usłyszał to juz nie chciał wycieczki,a tak mnie męczył żebym cisnęła wychowawce na te 4 dni. A może krzyczysz na synka bo np za wolno sie ubiera,albo zbyt głośno i natarczywie wypytujesz o przedszkole i kolegów? Myślę że nie ma to nic wspólnego z wyglądem ,dla takiego malucha mama zawsze jest najpiekniejsza

Gość gość
fakt, mam donośny glos ale nigdy nei wydzieram się na niego. fakt, ze wypytuje go co w szkle było jak z niej wracamy itd. ale to chyba normalne...

Gość gość
Moze jestes osoba dominujaca i dlatego synek jest niesmialy. Chlopczykom w tym wieku wydaje sie ze sa juz duzi, a mamusia daje pouczenia przy innych dzieciach , a moze jeszcze caluje na przywitanie. BRR...

Gość gość
wiesz, mamy w taką ładną zadbaną mamę, ale jak przychodzi do otworzenia ust to potrafi przy dzieciach z przedszkola krzyknąć do innych "czemu po gnój z rowerem nie przyszłaś" (niby to żarty, ale nie na miejscu), może coś robisz nie tak, zastanów się, dzieciaki są wredne i potrafią wiele złego powiedzieć.

Gość gość
mam jedna wade ( chodzi o niepelnosprawnosc) ale to chyba nie wpoinno być problemem. Kolezanki i koledzy syna mnie lubia bo zawsze jestem dla nich mila i kiedy np. maluja to mowie, ze bardzo ladnie itd. ;) Kompletnie nie rozuemim dlaczego syn tak się zachowuje. :(

Gość gość
no widzisz to może być to, może są tacy , którym to nie przeszkadza, ale są i tacy, którym przeszkadza najmniejszy problem:(

Gość gość
matko mój 5 latek to się mną wychwala że to ja jestem jego MAMUSIĄ :-D

Gość gość
gość dziś matko mój 5 latek to się mną wychwala że to ja jestem jego MAMUSIĄ smiech.gif " x no i co w związku z tym?

Gość gośćula
16.28 to miło,ale nie pogrążaj autorki,twój wpis jest nie na miejscu

Gość gość
A ja uważam, że to nie o wstyd chodzi. On po prostu chce pokazać, że umie sam, że sobie poradzi bez Ciebie. Chce na pewno być podobnie jak inne dzieci - sam, z panią, plecakiem, kolegami. A co do odbierania - po prostu zawsze odbierasz Ty a ciocia tylko czasami - dlatego jest to dla niego atrakcyjne. Oczywiście mogę się mylić, może ktoś małemu coś o Tobie powiedział albo zwyczajnie dzieci jego czy innego chłopca nazwały mamisynkiem i teraz tak się zachowuje, ale myślę że nie o wstyd chodzi.

Gość gość
kurcze dziwne sama mam synka 4 latka i on jest strasznie dumny jak po niego przychodze,chwali sie ze jestem jego mamą,moze powiedziałas cos głupiego przy innych i sie zawstydził.

Gość gość
synek sie napewno Ciebie nie wstydzi!! kocha Cie najmocniej pod sloncem, serio :) u mnie bylo podobnie, az sie dowiedzialam o co chodzi :) tez chodzil do zerowki i nie lubil jak po niego przychodzilam, wolal ciocie, babcie, dziadka :) bo jak po kogos przychodzila mama to koledzy sie smiali ze z "mamusia za raczke" :) :) naprawde!! 5-letnie dzieci potrafia sie smiac z kogos po kogo przychodzi mama :) ale jak przyjdzie tata, ciocia, babcia lub dziadek to wszystko jest wtedy ok :) kiedys wzielam sie na sposob i przyszlam po mlodego i na glos zeby inne dzieci slyszaly: "kochanie chodz, zabieram cie na pizze" -wtedy inne dzieci zazdroscily a synek byl przeszczsliwy i nie przeszkazalo mu ze ja po niego przychodzilam :) (moze to malo wychowawcze, ale zadzialalo, a na pizze lub lody chodzilismy co jakis czas prosto po szkole )

Gość gość
18,13, chyba trafilas w sedno bo syn mi ostatnio mowil, ze nie chce zebym trzymala go w szkole " za raczke" :D Dzieki! Dobry sposób z ta pizza i lodami. 👄 dla Ciebie.

Gość gość
autorko daj znac czy pomoglo :) to ja z 18:13