Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ktoś założył fikcyjne konto mojej przyjaciółce

Polecane posty

Gość gość

Na fb ktoś założył fikcyjne konto mojej przyjaciółce, która FB nie ma. Są tam jej zdjęcia ściągnięte z portalu NK i mnóstwo znajomych- ponad tysiąc! Jedną literkę imienia zmieniono tylko, nazwisko jest to samo i jej zdjęcia. Zgłaszałam to, jako profil podszywający się pod kogoś innego, ale nie zostało to usunięte. Tylko dostałam informację, że zapoznano się ze zgłoszeniem i mogę zablokowac tę osobę! Chyba automat wysyła te odpowiedzi, bo mi da, że ja zablokuje tę osobę, skoro profil nadal się rozwija, zdobywa nowych znajomych i podszywa się pod moją przyjaciółkę. Moja przyjaciółka jest bardzo ładną dziewczyną, więc to wygląda jak jej profil randkowy, faceci daja komentarze, ze jest super, że by się umówili itp. a ktoś odpisuje (niby moja przyjaciółka), że dziękuje za miłe komentarze, że całusy posyła itp. Nie wiem, co dalej zrobić. Zgłosiłam to jako profil podszywający się pod inną osobę, ale jak widac to nic nie dało.

Gość on po prostu on
W trudnych sprawach było podobnie! :D :D Poszli na policję i do prawnika :D :D

Gość gość
może zapytaj najpierw ją czy to nie jej konto. ;)

Gość gość
Moze ci sie przyznac nie chce, ze szuka faceta?

Gość gość
To ty się tym zajmujesz a nie ona? To ona się powinna tym martwić. powinna iśc na policje i tyle

Gość gość
To nie jej konto, ona ma tylko Nasza klasę. Ja się tym zajmuję, bo ja mam konto i mogę zgłosić to, bo jest opcja, że ktoś podszywa się pod znajomego, ale jak widać nic z tym nie zrobili. Chciałybysmy się skontaktowac jakoś z administracją fb żeby ten problem opisać, ale ponoć nie ma takiej możliwości, tylko ten zgłoszeniowy formularz, w którym wybierasz z listy, co jest problemem i oni to sprawdzają. Jej mama także zgłosiła to konto, gdyz ma profil na FB, ale dostała taką samą odpowiedź, ze zapoznaliśmy się ze zgłoszeniem i tyle. Problem polega tylko na tym, że sa tam wykorzystane zdjecia pobrane z NK mojej przyjaciółki i jej imię ma jedna literę zmienioną, czyli nie oliwia (przykładowe nazwisko) Kowalska, a Liwia Kowalska, a na profilowym oczywiście moja przyjaciółka.