Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość Filka

Gorączka w nocy u 3 mies. dziecka iść do lekarza?

Polecane posty

Gość gość Filka

Dziewczyny doradźcie córka 3 miesięczna w nocy dostała gorączkę 38,8. Dałam jej Paracetamol czopek. Gorączka spadła od rana temp. w normie tylko ma duży katar który co chwilę muszę odciągać. Nie wiem iść do lekarza? Dodam że równo 2 tyg temu miała lekki katar i oczywiście spanikowana poleciałam do lekarza który zalecił tylko higienę nosa (sterimar +Frida). Katar przeszedł na tydzień. Nie chcę wyjść na mamusię panikarę:D A chyba ostatnio tak lekarz o mnie pomyślał :(

Gość gość
Ja bym poczekała chociaż do jutra. Jak dalej będzie gorączkowac, dojdzie jej kaszel to wtedy bym poszła

Gość gość
Lepiej wyjsc na panikare niz cos przeoczyc.To dosc wysoka goraczka,a dziecko malutkie.U nich najszybciej z glupiego kataru robi sie powazna infekxja.Ja osobiscie bym poszla.Jestem doswiadczona dojrzala mama,mam troje dzieci,wiec dzialam bez paniki z byle powodu,ale w tym wypadku poszlabym do lekarza

Gość gość
Dzięki dziewczyny. Poczekam jeszcze do popołudnia. Pediatra jest do 17.30 to poobserwuję małą. Ja też jestem panikara straszna.

Gość gość
Skoro gorączka spadła to po co chesz iść do lekarza? Z katarem? Bez przesady.

Gość gość
Lepiej udaj się do lekarza u tak malutkiego dzieciaczka katar może się przerodzić w coś dużo gorszego. Ta kie maleństwo ma bardzo ,,krótką'' drogę z noska do płuc

Gość gość Filka
Właśnie wiem że u dziecka łatwo o poważną infekcję. Mam też 8 letnią córkę. Teraz ma temp. 37,5 czyli coś rośnie.

Gość gość
Alez oczywiscie ze tak malutkie dziecko ktore goraczkuje musi obejrzec lekarz ! Co za bzdury wypisuje tu jakas nieogarnieta ,ze to tylko katar.U tak malych dzieci,to az katar,zwlaszcza,jak jest wysoka goraczka !!!

Gość gość Filka
Byliśmy u lekarza no i niby zwykła infekcja ale lekarka kazała nie bagatelizować gorączki u tak małego dziecka. Mam zbijać gorączkę powyżej 38 i oczyszczać nosek. Jakby miała problemy z oddychaniem to mam się zgłosić do lekarza. Dziękuję za wszystkie porady.

Gość gość
No wlasnie o to mi chodzilo- bez paniki,ale czujnie ! Zdrowka !