Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olawaawawaw

wyniki badań a złe dane osobowe

Polecane posty

Gość olawaawawaw

Odebrałam dziś wyniki morfologii, moczu, toxo, hbs i hcv. Imię i nazwisko się zgadza jednak pesel i adres zupełnie kogoś innego. Lekarz i położona stwierdzili, że wyniki są na pewno moje tylko dane pomylili. Data przyjęcia próbek się zgadza, godzina tak samo. Sprawdziłam ten adres i jest niedaleko mojego miejsca zamieszkania. Raczej nie możliwe, że kobieta o tym samym nazwisku i imieniu miała o tej samej godzine te same badania od tego samego lekarza? Wyniki są dobre, zawsze miałam dobre, zostały tylko powtórzone po 3 miesiącach. Po odbiór nowych poprawionych wyników mam przyjsć w przyszłym tyg. Jak myślicie, czy to, że adres i pesel są inne to jednak są moje wyniki?

walczyłabym o powtórne badanie

Gość gość
Ja bym pewnosci nie miala. Jakbys ty dala pomylone skierowanie to na slowo by ci nie uwierzyli.

Gość gość
Zgadzam się, że powinni ci zrobić nowe badania/

Gość gość
Mialam podobna aytuacje. Pani w rejestracji zapisujac mnie do lekarza poprosila o moje imie i nazwisko,nie potwierdzila adresu. W wyniku tego zamiast mnie,byla zapisana inna kobieta o tym samym imieniu i nazwisku. Skierowanie na badania tez dostalam na zly PESEL i adres. Na szczescie pielegniarka zauwazyla blad (data urodzenia w PESELYU- ta kobieta byla duuuzo atarsza ode mnie) i poprawila skierowanie. Inaczej mialabym wynik na nie swoj PESEL i adres. Autorko,wyniki pewnie sa Twoje,ale trzeba to jakos wyprostowac,bo tak naprawde taki wynik z blednymi danymi jest niewazny,a to sa zbyt powazne badania,zeby machnac na to reka.