Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego klekacie przed obrazkami i krzyzykami?

Polecane posty

Gość gość

Przeciez namalowal/ wystrugal je czlowiek z bogiem nie maja nic wspolnego

Gość gość
Pierwsze przykazanie znacie....a taki obrazek czy krzyzyk to bozek jest inny....twor ludzki.

Gość gość
Przed Bogiem klękam tępy ateisto.

Gość gość
a czemu sam prezydent kłania się kawałkowi szmatki białej i w połowie zafarbowanej na czerwono?

Gość gość
Dlatego , ze ciemny lud wszystko kupi i musi przed czyms pokornie kleczec. Czy to krzyz czy flaga. Syndrom niewolnika

Gość gość
nie jątrz ,chodzi o skupienie myśli ,ten od którego wszystko pochodzi jest wszędzie,mogę usiąść przed drzewem i z nim rozmawiać ,to jak zdjęcie Twojej baby patrzysz na nie ale wiesz że to zdjęcie a nie ona ,ale przez miłość to zdjęcie jest cenne i nie chciałbyś żeby ktoś je podarł

Gość gość598
gość dziś bo nasi przodkowie za ten kawałek "szmatki" oddawali swoje życie

Gość gość
Nie mącę tylko spytałem.Wy macie prawo pisać o kupkach zupkach oponach na brzuszyskach ja mam prawo sie spytac co Wami kieruje, ze klekacie przed wytworem ludzkim udajacym boga

a dlaczego mamy tego nie robić? potrzeba-dialogu.blogspot.com/2015/05/zudzenie.html

Gość gość
Nie pytam czy macie robic czy nie robic nie oceniam niw neguje tylko pytam dlaczego? Czcicie falszywe bozki z obrazkow

Gość PATRIOTA 24LATA
Chvj cię obchodzi dlaczego wierzący klękają ty lewacki odbycie!

Gość gość598
nie czcimy obrazków :o to po prostu pomaga się skupić.

Gość gość
a niektórzy całują zdjęcie ukochanej które udaje że jest nią :-),to co jej zdjęcie udaje że jest nią?

Gość gość
Ok nic mi do tego. Ale czemu calujecie stule po spowiedzi, uwazacie ze to higieniczne?

Gość gość
a co ci to przeszkadza ze ktos sie modli do krzyzyka czy obrazka . nie badz upierdliwy. nie chcesz to sie nie modl i daj zyc

Gość gość598
gość dziś mało kto całuje stułe po spowiedzi. chyba dawno nie byłeś w kościele

Gość gość
to są symbole ,ja nie całuję ale rozumiem gesty,a po co komuś podawać rękę na powitanie?

Gość gość
Obrazy to tylko symbol, stwarzający odpowiedni nastrój. Jeśli naprawdę myślisz, że wierzący klękają przed obrazami to potwierdzasz to, że część ateistów to wyjątkowi debile.

a skad wierz ze nie podoba sie bogu rozmawiałas z nim krzyz to tron jezusa a wierz co sie dzieje z ludzmi kturzy nie szanuja krzyza spotyka ich kara mojego sasiad spotkała 2 razy ale i sa swiadectwa ludzi

Gość gość
Krzyż to symbol. Nikt nie czci obrazów ani krzyża tylko Boga czy świętych, których symbolizuje. Powyżej ktos dobrze napisał - flaga i hymn symbolizuje naród i wstając podczas grania hymnu nie wyrażamy szacunku melodii czy szmatce ale narodowi, ludziom, jego historii i przeszłości. Podobno ludzi od zwierząt odróżnia miedzy innymi umiejętność abstrakcyjnego myślenia. Mam wątpliwości czy wszystkich. :o

Gość gość
Tobie nie są potrzebne, innym są.

Gość gość
Łaskami płynący obraz Matki Boskiej Częstochowskiej czy innej Ostrobramskiej. Do obrazów ciągną pielgrzymki wiernych liczących na "łaski". To do kogo modlą się ci schorowani wierni? Do matki boskiej czy do obrazów?

Gość gość
Nie ma boga a te obrazki to bohomazy jakichs zwyrodnialych artystow ;) bo kto normalny maluje ukrzyzowane zwloki. Kto normalny wiesza je w pokojach malutkich dzieci. To obsceniczne.

Gość gość
niech się każdy modli do czego chce ale mnie rozwalają Matki Boskie. Ponoć była tylko jedna a tyle ich jest...do tego Jezus białej rasy.

Gość gość
Katole dorabiają ideologie do wszystkiego.