Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego ludzie ratują z rzeźni akurat konie czy to nie zakłamanie ?

Polecane posty

Gość gość

A co ze świniami, krowami i innymi bezbronnymi zwierzętami? Prawdziwy miłośnik zwierząt troszczy sie o wszystkie, a nie tu ratuje konie, a je szynkę wieprzową ze świni

Gość gość
Jedni wolą konie, inni psy w schroniskach, a inni uważają, że przede wszystkim powinno się ratować chore dzieci i głodujących. Jest tyle do zrobienia, że człowiek nie wie, w co ręce włożyć. Ja na przykład koncentruję się na pomocy ludziom.

Gość gość
a pejsate rżną gardła tym bezbronnym zwierzętom na żywca !

Gość gość
Ja pomagam komarom

Gość gość
też tego nie rozumiem. Oczywiście koń piękne zwierzę, ale taka krowa też ma swój urok a świnia inteligencję. Dla mnie to normalne, że niektóre zwierzęta są hodowane dla mięsa. Jasne, że nie popieram okrucieństwa, trzymania tych zwierząt w złych warunkach, narażania na stresy, ale dla mnie koń czy świnia to tak samo zwierzęta ubojne, tylko jakoś nikt się nie martwi w jakich fatalnych warunkach zyją świnie i jakie męczarnie przechodzą, np kiedy oszczędza się na prądzie i świnia nie jest ogłuszona przed skórowaniem :o

Gość gość
A bo sie tak nie da po prostu pomagac wszystkim. A poza tym nie da sie ratowac niektorych zwierzat bez zabijania innych no bo np. jak bedziesz karmic zwierzeta miesozerne, np. sowy, roslinami ? Tak jest natura uksztaltowana ze jedna materia musi zjadac lub wchlaniac inna materie zeby przezyc.

Gość gość
też nie widzę różnicy między koniem a świnią

Gość Ewa333333
ty nie widzisz a ja widzę nie przytulałam sie do świni, nie jeździłam na świniach, nie kocham świń a konie tak i dlatego ja bym konia nie zjadła, a świnie jem nie wszyscy ludzie są tacy sami jak ty może jak dorośniesz, to to zrozumiesz :)