Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy bez tytułu magistra można w tym kraju coś osiągnąć

Polecane posty

Gość gość

Pytam, bo na razie mam tylko licencjat i tak się zastanawiam, czy iść na mgr... Dodam, że posiadam już całkiem niezle doswiadczenie zawodowe, znam dobrze trzy języki obce i stale się dokształcam indywidualnie, ale boję się, że bez tytułu mgr zawsze będę kimś gorszym od tych, którzy zdobyli go.

Gość gość
zostań striptizerką:)

Gość gość
Mozna ale musisz sie do parti zapisać:-P

A co to jest to ,,coś", które chcesz osiągnąć? Bo na karierę naukową to mgr za mało a jak na co innego to zależy głównie od Ciebie

Gość gość
Chciałabym być dziennikarką lub copywriterka.

Uuuu to ambitnie, bo żeby się wybić to trzeba mieć i w głowie i ,,cohones";) Powodzenia ps tu akurat mgr nie zaszkodzi:)

Gość gość
Działam cały czas w tym kierunku. Począwszy od 18 roku życia współpracuje z różnymi portalami internetowymi, po studiach poszłam na staż dziennikarski, teraz z kolei zaczęłam tworzyć teksty reklamowe, ale boję się, ze bez tytułu magistra dziennikarstwa bądź polonistyki nie uda mi się zdobyć stałej pracy w tym, co mnie kręci. Na razie zarabiam na tym tylko dodatkowo.

Gość Silonka
Czasami więcej niż z takim tytułem! Wystarczy dobrze rozwinąć jakiś biznes na który jest akurat zapotrzebowanie! wiadomo podstawa jest stronka www, co do tekstów na nią to dobrych copywriterów znajdziecie na https://goodcontent.pl Tam możecie sami wybrać osobę, która zna się najbardziej na tematyce waszej działalności. Z nią też ustalacie stawiki za teksty. Polecam bo warto działać ;-p

Gość pones
jasne, że można. w obecnych czasach w naszym kraju jak widzisz nawet mgr ma cieżko więc wiesz... trzeba mieć po prostu trochę szczęścia i pomysłu na siebie. Ja ze swojej strony polecam odbywać różnego rodzaju kursy zawodowe i cały czas poszerzać swoje możliwości. to daje wiecej szans na zatrudnienie. Ostatnio zapisałem się na kurs elektryczny http://kursyzawodowe.pl/oferta/g1-kursy-elektryczne/ i czekam na egzamin.

Gość gość
Z tytułem magistra w Polsce rządząnej przez platforme i tym podobne też niewiele osiągnąć można a czasem nic prócz długów.

Gość Barteczko
Widziałam, że ktoś tu wrzucił namiary na dobrych copywriterów- dzięki :-) Jeśli macie już pomysł na siebie i swój biznes, to warto też poszukać sobie dobrej domeny. Polecam Wam te namiary- https://www.swiatdomen24.pl/

Gość gość
nie wiem co ci szkodzi dobić jeszcze te 2 lata, przestań się lenić i bierz się do roboty :)