Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

No debilizm w tej Polsce, mogę zapomnieć o lepieniu pierogów bo wymogi chore

Polecane posty

Gość gość

Zadzowniłam do sanepidu, chciałam przerobić kuchnię którą mam w piwnicy pod wytyczne sanepidu i zwątpiłam....podstawowu wymów to wysokosc pomieszczenia minimum 2,80 m:-(( ja mam 2,30 i na tym kończy się marzenie o własnej działalności:-( Kuzwa kto takie durne przepisy wymysla?:-(

Gość gość
Bo to Polska:-( weż sobie cos wymyśl, miej chęci do pracy to wystarczy jeden telefon i marzenia pryskają jak bańka mydlana w sekundzie:-(

Gość gość
a kiedys słyszałam że można we własnej kuchni przygotoywać posiłki do sprzedazy. To w takim razie jest bzdura bo żadna kuchnie w polsce nie ma 3 metrów wysokosci

Gość gość
kurwa

Gość gość
Bezsens, ciekawe skąd ten wymog

Gość gość
Lep dla Anglikow. Tam wystarczy czysta kuchnia :/

Gość gość
No ja tez jestem w szoku, babka mi mówi żebym sobie pogłebiła piwnicę:-( No ja pierdolę kto wymyśla te pojebane przepiusy?? Pierogów nie wolno lepić w pomieszczeniu nizszym jak 3 metry??? CHORE!!! Chyba tylko w polsce są takie ograniczenia, bo my to zawsze nadgorliwi:-(

Gość gość
łoj tam, łoj tam , a Solejukowa jakoś sobie poradziła

Gość gość
Wspolczuje. Nie ma jak rzucic klody pod nogi komus, kto nie zeobil nawet pierwszego kroku. Ja bym sie odwolywala do jakiejs instytucji nadrzednej.

Gość halo tu BAREJA
tak, poglebiaj piwnice o 50 cm po to zeby dostac od nich papier :D kurwa czy ci urzednicy sie nie slysza????

Gość gość
No debile:-( Ale kuzwa niech mi ktos wytłumaczy co za problem lepic pierogi w pomieszczeniu 2,20m??? Kurwa mac no noz sie w kieszeni otwiera. Nigdzie na swiecie nie maja tak chorych wymogow jak u nas. Nie ma mowy o odwołaniu, takie sa wymogi i koniec kropka.

Gość gość
Co to za miasto ten Sanepid?

Gość gość
sanepid to sanepid po co ci miasto? wszedzie te same debilne rpzepisy:-(

Gość gość
Zadzwon jeszcze raz i powiedz ze kopaliscie z mezem ale tylko 2,79 m bo pod domem gruntu zabraklo

Gość gość
i tak byś na tym nie zarobila

Gość gość
11:19 hihihi:-)

Gość gość
nie 11:19 a 11:17- hihihi:-)

Gość gość
No to fakt, wszedzie te same glaby w urzedach. W ktorym cywilizowanym kraju mowi sie "przepisy to przepisy"? W ktorym normalnym kraju prawo jest tak nieelastyczne? Przepisy powinny regulowac normy ogolne w razie watpliwosci, z pewna doza rozciaglosci, zeby mozna bylo indywidualnie je dopasowywac, a nie narzucac sztywne rozwiazania.

Gość gość
Pojebane panstwo z armia debilnych urzednikow na czele :/

Gość gość
Z każdej strony do doopy:-(Pracy nie ma,chcesz ją sobie sama dać to przeszkadzają.Jest jeszcze jedno wyjście,robić swoje,po cichu i dyskretnie.Dużo jest kucharek,gdzie można zamówić jedzenie na imprezę,ciasta,placki,pierogi bez cyrku z sanepidem i nikt się nie otruł.Można sałatki robić,dania wigilijne ,pełno jest takich ludzi,którzy chętnie skorzystają,bo nie mają czasu na tyle,żeby samemu bawić się w pierogi:-P

Gość gość
No... A takie pierozki domowej roboty ciezko znalezc i jak juz to wlasnie "po cichu" np od jednej staruszki z osiedla. Przy okazji cos dorobi. Jakby ja sanepid dojechal ze swoimi przepisami, to nie tylko by ja wszystkiego pozbawil, ale chyba by ja zaprowadzil na cmentarz.

Gość gość
Wymóg jest zeby wysokość była 3,30 metra ale oni idą na rekę do 2,80m:-( No a ja sie pytam, kto ma kuchnię tak wysoką?? Nie ma takich, no chyba ze w starych kamienicach:-( A przeciez czytałam kiedyś że można dostosowac własną kuchnie do ich wymogów i działać. Jednak to jest bujda. No i znowu muszę kombinowac i szukac pomysłu na jakiś bizes bo kłody pod nogi od początku:-(

Napisz podanie o udzielenie zgody na odstępstwo od wyskości - jak jest powyżej 2,2m i masz zapewnione oswetlenie dzienne i odpowiednia wentylację to powinni się zgodzić