Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość woła o pomoc

czy wywalą mnie z pracyj estem w ciązy

Polecane posty

Gość gość woła o pomoc

raaaany!!!! dziś wowiedziałam się że jestem w ciąży są to początki pracuję w sklepie na mięsię nie wiem co mam myśleć i robić jutro idę do pracy jak ja mam dzwigać ciężkie pojemniki nawet po 15 kg 1 poroniłam 2 przebiegła ze strachem ale mam 4 letnią córeczkę. co ja mam robić ? mąż nie karze mi iść do pracy tylko na zwolnienie ale jak dowiedzą się o ciąży to pewnie mnie zwolnią/ mam umowę o pracę jeszcze ponad 1,5 roku

Gość gość
nie wywalą bo nie mogą -jesteś chroniona w ciaży. idź na L4 a potem macierzyński rok. I tak pewnie potem umowy ci nie przedłużą więc czym się przejmujesz

Gość gość
a co z jutrem ? iść ? nie wiem co robić

Gość gość
a nie jest tak ze musze przepracować 3 miesiące ?

Gość gość
nie. musisz byc w 3 mc zeby byc bezpieczna.

Gość gość
Ja tez pracowałam w sklepie przyniosłam zaświadczenie od lekarza że jestem w ciąży i zero dźwigania. Pracowałam jeszcze przez trochę a później na zwolnienie i na macierzyński poszłam a umowy to fakt nie przedluzyli ale i ja nie chciałam tam wracać. Moim zdaniem to powiadom kierownictwo nawet telefonicznie

Gość gość
Nie prawda od jakiego 3miesiaca? Od pierwszego dnia ciąży jesteś chroniona.

Gość gość
I koniecznie od dnia poczęcia na L4 :)

Gość gość
dzisiaj wziałąm 1 dzień urlopu. Nie wiem..... a jeśli powiem w pracy że jestem w ciąży a potem poronię ? jk potem wócę do pracy byle jaka praca ale praca i lubie ją. Potem będzie każdy wiedział jak nie daj boże poronie tego cholernie nie chcę alę wiadomo jak będzie ? jedną ciążę straciłam nie chciałaby tego przechodzic 2 raz. a czy lekarz dami zwolnienie ale nie z powodu ciąży tylko z jakiegoś innego czy tak nie da rady ?

Gość gość
Ja bym coś innego wymyśliła, skoro to sam początek. Idź do pracy ale powiedz, albo nawet zadzwoń dzisiaj do szefa i powiedz, że coś Ci w plecach strzyknęło, że strasznie boli i prosisz aby nie dźwigać nic w najbliższym czasie. A później zwolnienie.

Gość gość
albo idz do rodzinnego i powiedz jaka jest sytuacja, niech da ci l4 na jakies zapalenie oskrzeli czy cos

Gość gość
ja od początku ciąży dźwigam 18- 20 kilo kilka razy do kilkudziesięciu dziennie i jest ok