Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Emilka3v3

Mleko w piersiach a niska prolaktyna i ujemna beta!

Polecane posty

Gość Emilka3v3

Czesc, moze Wy mi poradzicie...wczoraj tj. w 21 dc. poczulam takie mrowienie w piersiach jakby naplywalo do nich mleko. Z ciekawosci ucisnelam piers i wyplynelo cos, co wygladalo jak siara, kolor zoltawy. Pol roku temu po roku karmienia odstawilam dziecko od piersi-bez zadnych zastojow, bez koniecznosci odciagania. Po tygodniu przy ucisku nie bylo mleka w obu piersiach, wlasciwie to juz po kilku dniach, wiec nie sadze by to byla kontunuacja sprzed pol roku. Pokazalam to ginekologowi i dr powiedziala, ze wyglada na siare i zlecila prolaktyne i beta hcg. Prolaktyna wyszla 14 a norma jest do 25, natmoast beta hcg 0,100. Pojawia sie pytanie, skad melko w piersiach przy niskiej prolaktynie?? I czy mozliwe, ze to ciaza, zbyt wczesna do wykrycia i beta hcg dopiero wyjdzie za kilka dni, a piersi juz pracuja??

Gość gość
Witam ! Raz oznaczona prolaktyna nie jest miarodajna. Jej poziom zmienia się w zależności od dnia cyklu, od pory dnia i wielu innych czynników min. stresu, silnego instynktu macierzyńskiego. A mleko w piersiach miałam kilka lat po zakończeniu karmienia , nie będąc w ciąży i przy prawidłowej prolaktynie. I np na początku bardzo piersi reagowały na płacz niemowlęcia nawet zupełnie obcego. Także spokojnie 6 m-cy po zakońzcenia karmienia nie martwiłabym się

Gość gość
Zrób USG,idź do lekarza!

Gość Emilka3v3
z tym, ze przez te pol roku kompletnie nic sie nie dzialo z piersiami i nagle to mleko i bol jak po porodzie gdy piersi sie wypleniaja mlekiem. Dr stwierdzila, ze przy drugiej ciazy piersi moga odrazu produkowac mleko, stad moje pytanie czy Waszym zdaniem pomimo wynikow badan ciaza jest wciaz mozliwa? Dodam, ze nie chce byc w ciazy, bo we wrzesniu lecimy na wakacje za granice, a ja niestety zle znosze ciaze i musialalbym rezygnowac. Dodatkowo wrocilam 3 mies temu do pracy i chce jeszcze popracowac.

Gość gość
usg nie wykazalo, to dopiero 21dc, endometrium 10mm i cos wielkosci 3cm, lekarka nie byla pewna czy to miesniak czy moze swiatlo blizny po cesarskim cieciu.

Gość gość
Należy sprawdzić.

Gość gość
Zrób jeszcze raz bete jeżeli nie ma przyrostu -to nie możesz być w ciąży.

Gość gość
USG PIERSI!!!!'

Gość gość
wiesz, u mnie po zakonczeniu karmienia mleko tez pojawia sie i znika. w mikroskopijnych ilosciach, ale jednak. prolaktyna ok, w ciązy nie jestem

Gość Emilka3v3
USG piersi dopiero za 2 tyg. , dlateko sie niepokoje. Tym bardziej, ze lakarka tak mocno skupila sie na ewentualnej ciazy. Nie jestem laikiem, staralam sie kiedys o dziecko i wiem, ze od przyrotu bety zalezy ciaza. Tylko ze przy pierwszej ciazy w 24 dc test wyszedl dodatni przy 28 dniowych cyklach, natomiast beta hcg w 25 dc wynosila 56. Moje pytanie bylo czy Waszym zdaniem to mozliwe by piersi dawaly objawy wczesniej niz beta.

Gość gość
To nic nie oznacza,też tak miałam,

Gość Emilka3v3
zrobilam dzis test ciazowy i po jakism czasie wyszly 2 kreski. Z tym ze drugra kreska jest troche przesunnieta w z pola T w kierunku pola C. Co uwazacie? Czy to moze oznaczac ciaze? Chcialalm wkleic zdjecie, ale nie wiem jak:)

Gość gość
Może wadliwy test zrób jeszcze jeden

Gość gość
I co Emilka jesteś w ciąży?

Gość gość
Ja karmilam coreczke miesiac bo niestety pokarm mi calkowicie zanikl a po niecalym roku z jednej piersi zaczelo leciec, czasem przezroczysta maz i nie raz polecialo zoltawe, potem z drugiej ale tylko tydzien i sie skonczylo, w ciazt nie bylam, bez przyczyny lecialo pol roku, teraz leci bo jestem w ciazy :))

Gość Emilka3v3
no ja chyba jednak tez jestem w ciazy. Dzis dzien spodziewanej miesiaczki, okresu nie dostalam i zrobilam test-2 kreski. Czulam, ze jestem w ciazy, powiem tylko, ze organizm ludzki jest nieprzewidywalny. Beta hcg byla 0.100 a piersi juz zaczely pracowac. Nie wiem, moze dopiero sie zagniezdzilo ipiersi zaczely od razu pracowac, bo beta wytwarza sie po 48h po zagniezdzeniu. Bol jak na okres od 3 dni, taki jak godzine przed okresem i wtedy zawsze okres dostaje.