Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wzdęcia, zaparcia ? Co to może być ? U 6 tygodniowego dziecka. Pomocy

Polecane posty

Gość gość

Moja malutka od dwóch dni dziwnie się zachowuje, tzn. puszcza bąki, spina się, stęka, płacze i robi się czerwona. Jeżeli chodzi o kupkę to pomagałam jej dziś termometrem i wyglądało to tak. Najpierw taki dość twardy kawałek kupki (jak na niemowlaka). Następnie dość rzadka kupka i na końcu spieniona i rzadka. Kolor jest żółty. Mała karmiona jest Enfamilem i przepajana herbatką hipp 2x dziennie. Jeden dzień koperkowa, drugi rumiankowa i tak w kratkę. Do tego ma temperaturę 38,2. Co to może być ? Jak mogę jej pomóc ?

Gość gość
ciężko powiedieć co to może być. Jak ma temperaturę to lepiej idź z nią do lekarza. Brzuszek masuj okrężnymi ******* zgodnie z ruchem wskazówek zegara i jak lezy na plechach podginaj jej nóżki do klatki piersiowej, powinno pomóc. Dawaj do picia wodę, to rozrzadzi kupki. A te kupki mają zapach kwasu? jakiś śluz? To może być jakiś wirus, alergia.

Gość gość
wykropkowali mi słowo "r********.m.i" no wiecie co

Gość gość
Problem w tym, że mała nie bardzo lubi pić wodę. Kwasu raczej nie czuć, śluzu też nie ma. Jutro z nią pójdę, bo dziś już za późno. Teraz w końcu usnęła, jednak co chwile słyszę prrut i ogromny wybuch płaczu. A co z gorączką, jak mogę ją zbić ?

Gość gość
I dodam, że malutka straciła apetyt.

Gość gość
przejdzie jej samo ok 3 miesiaca,układ jest ie dojrzały i tyle,synowi jak i córce wszysko przeszło własnie ok 3 msc.

Gość gość
Mój synek też miał podobne problemy,zaczęło się od 3tyg i trwało do 3 miesiąca. Codziennie miał problemy z purkaniem przez co bolał to brzuszek,potem doszły jeszcze zaparcia ...ale z czasem wszystko się poprawiło. Musisz to przeczekać,może zrezygnuj z herbatki koperkowej?U mnie ona tylko pogorszyła sprawę i było jeszcze gorzej. Co do gorączki lepiej udać się do lekarza...

Gość gość
Popieram pozostałe posty o koniecznej wizycie u lekarza, ale napiszę Ci co nam pomagało na problemy z brzuszkiem. Pewnie wiesz, że po każdym karmieniu dziecku musi się odbić. O ile nie ulewa proponuję po jedzeniu położyć na brzuszek. Taka pozycja pomoże pozbyć się całego powietrza i odbija się dużo mocniej. Podczas kąpieli polewaj brzuszek dziecka ciepłą wodą np z kubeczka i po kilku razach nóżki do góry. Potem znowu kilka razy polej i znowu nóżki do góry( tak żeby robiły kąt prosty z brzuszkiem) Powtórz to kilkakrotnie. To pomaga powietrzu w jelitach sie przesunąć i znalezć wyjście. Karmisz butelką więc do każdej butelki możesz dodawać preparat z symetykonem np esqumisan. Oczywiście nie przekraczaj dziennie zalecanej dawki ( np na dobę można podać 30 kropli esqumisanu, więc podziel to na liczbę karmień ) Nam esqumisan podawany 3 razy dziennie nie pomagał, ale jak zaczęłam podawać do każdej butelki stał się cud :) I kolejna sprawa, może warto zmienić mieszankę?Przetestowaliśmy kilka mm, ulga była po bebilonie comfort, ale dopiero hipp sprawdził się rewelacyjnie i nasze problemy zniknęły. Mleko hipp zawiera probiotyki i dziecku łatwiej jest zrobić kupę. Pozdrawiam.