Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu mówicie, że kobieta która nie chce dziecka jest egoistka?

Polecane posty

Gość gość

Ja uważam, że nie jest egoistka, no bo przecież każdy ma swoje pragnienia i nie każdy chce kimś być, jedni pragną dziecka i je mają inne nie chcą mieć i nie mają, proste, nie ma w tym nic egoizmu, równie dobrze można powiedzieć, że Ci ludzie co chcą mieć dzieci są egoistyczni bo myślą tylko o sobie czyli o zaspokojeniu potrzeby posiadania dziecka. Nikt nie jest tu egoistyczny, tylko żyje tak by być spełnionym i robi to co sprawi, że będzie szczęśliwy, egoistyczne jest na przykład mówienie właśnie, że ty powinnaś/ nie powinnaś mieć dziecka tylko dlatego, że ty je masz/nie masz ale, ty uważasz inaczej niż ja dlatego jesteś egoista. Nie rozumiem wiec czemu kobiety które nie chcą mieć dziecka, są uważane za egoistki?

Gość gość
bo jak zorientowaly sie jakie to zycie jest piekne z dzieckiem chca zeby inne wdeply w to rowniez

Gość gość
Ja tak nie mówię. Nie moja sprawa, nie oceniam.

Gość gość
Bo jej zazdroszczą wolności i beztroski

tylko ograniczone bałwany tak mówią. każda kobieta ma prawo do własnego wyboru i nie jest to nic, co powinno być oceniane przez innych

Gość gość
To są nieświadome egoistki. Nie czują instynktu, więc nie mają takiej opcji, żeby powiedzieć, że tego potrzebują. To tak jakby mieć pretensję do kogoś, że nie wykorzystuje swojego talentu, nie dzieli się nim. Ktoś zwyczajnie go nie ma. Co innego kiedy ktoś świadomie rezygnuję z tego z jakiegoś powodu. I to jest normalne.

Gość gość
Nie można oceniać kogokolwiek ,tylko dlatego,że nie ma dziecka,mam znajome,które ze względów zdrowotnych nie mają dziecka,albo tyle razy poroniła,że nie chce tego przechodzić znów,,, Są i takie,które uważają,ze im dobrze,bez ,i wolą żyć beztrosko,, Ale ja tego nie oceniam,to każdego wybór,i decyzja Ja uważam posiadanie dziecka,za coś naturalnego,jak się ludzie kochają,to chcą mieć wspólnie dzidzi,i ja też chciałam,bardzo,, ale jakoś się z ex partnerem nie rozumieliśmy,albo stwierdził,ze to nie powinnam być ja..trudno stwierdzić,o co chodziło,, Na pewno nie chciałabym być samotną matką z wyboru,,,, tylko dlatego by mieć dzidzi,to dopiero egoizm.

Gość gość
Też uważam że te kobiety nie są egoistakami, robią to do czego mają powołanie, nie ma sensu się zmuszać do czegoś czego się nie czuje