Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Haki

Wyjazd za granice

Polecane posty

Gość Haki

Mam dylemat. Mogę wyjechać za granicę do Belgii z bardzo konkretnymi i nie tuzinkowymi warunkami. Hotel 1 duży pokój na 2 osoby, hotel ma 1 gwiazdkę, jedzenie tyle że się nie da przejeść i na czysto 3500 euro, transport darmo, wracam kiedy chce i na ile chce, dowiedziałem się od kilka znajomych co tam byli, że jak wracają, to są bardzo zadowoleni. jestem kawalerem nie mam nic do stracenia z drugiej strony zarabiam 3700zł za mieszkanie komunalne płace grosze, na czysto zostaje ponad 3tys, nie jest mi źle, ale mimo to mam ochotę wyjechać z drugiej strony mam wątpliwości, wiem że jak wyjadę, może zmienić moje dotychczasowe życie o 360 stopni, nie są to małe pieniądze, wręcz dla większości to jest sfera najwyżej marzeń, strach mnie ogarnia, że to pierwsza próba wyjazdu, ale jeszcze większy, że tak duże pieniądze mogą mnie zmienić. Co byście zrobili na moim miejscu? zaryzykowali czy może jedna głębiej myśleli nad taką okazją?

Gość gość
a co to za praca bo az sie wierzyc nie chce.zalezy czy masz w pl ciezka prace czy nie.

Gość gość
To jest ta sama czynność, jako monter statków, jest to pewna firma, a żeby udowodni nie muszę się wysilać, można samemu się przekonać, jeśli macie odpowiednie umiejętności musicie mieć odpowiednie doświadczenie. jak już wspomniałem, praca polega na tym samym, wiec dla mnie to bez różnicy, poza jednym, że tamtejsze statki mają po około 400 metrów długości już nie mówiąc o wysokości, za to te w Polsce na największej stoczni, nie przekraczają połowy tego, a większość nawet 80m. Wystarczy wejść na stronę firmy, bo mają http://spawrem.pl/ i przedzwonić jeśli chcecie prace, iż mają obecnie zapotrzebowanie. Prawdopodobnie obecny cel to Belgia, jest tez Holandia, ogólnie pytają się gdzie byście chcieli, mi akurat obojętne..

Gość gość
ja jezdzę z vpu do Holandii. na początku był strach bo jechałem nie znając języka ani z nikim znajomym przy boku. teraz wiem, ze zawsze mogę licyzc na dobre warunki, bo agencja sprawdza tamtejszych pracodawców bardzo dokładnie a kasa z tego jest niezła. jeśli ma się do tego określony cel na który się zbiera to czas szybciej tam leci :)

Gość gość
A biorą zaświadczenie o niekaralności?Bo na swojej stronie mają w wymogach.

Gość gość
Mysle ze warto wyjechac, bo tam znacznie lepiej się zarabia. Jeżeli chcesz zaoszczędzić na podrozy to polecam www.artour.pl . Bilety są niedrogie a podroz mija szybko i wygodnie.