Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od kiedy moge podac niemowlakowi?

Polecane posty

Gość gość

Moj syn ma 5 miesiecy czy moge juz mu podac rozgniecionego surowego banana?

Gość gość
ja pierdziele... a google ma? a schematy żywieniowe zna?

Gość gość
Sprawdź na sloiczkach z żywnością dla niemowląt po którym miesiacu daje sie banana, albo wejdź na strone np. Bobowity. Jezeli to pierwszy staly posilek to zaczyna sie od warzyw, zeby nie przyzwyczajać od małego do słodkich owoców.

Gość Jedynaczka4
Możesz, ale w małej ilosci.Moja córeczka miaLa zatwardzenie od banana i nie daje dziecku.

Gość gość
Wlasnie moja tez. Odpuscilam z bananem bo tak sie mecxyla z kupa ze krople potu z niej lecialy

Gość gość
dietetyk który opracowywał mi diete wspominal ze banany moga powodowac zaparcia -jestem w ciazy i musiałam z nich zrezygnowac, ewentualnie ograniczyc bo jadlam codziennie i bylo kiepsko mysle ze u dziecka moze byc podobnie

Gość gość
Google sprawdzalam...wiem od kiedy mozna podac ale moja mama z bratowa narobily rabanu ze tylko jablko mam dac i juz....

Gość gośćaga
Zatwardzenie od banana?? Właśnie jest odwrotnie, też dałam wcześniej ale podobno lepiej podać np dicopeg junior niż banana bo reakcja alergiczna czy coś.

Gość gość
banana nie dawaj,lepiej jabłko,marchew,zieemniaka, ja daje mojej morele,jabłka,ziemniaki,kalafior ma prawie 6 msc nic jej nie jest.

Gość gość
My jemy narazie gotowane jabuszko i kleik ryzowy po 4 m-cu na wodzie nic jej sie nie dzieje za tydz zobaczymy z gotowaną marchewrczką... mi pediatra powiedziala zeby wlasnie unikac bananow bo mogą być klopoty... a u nas i bez tego byly bo jestesmy na mm a ja nie moglam karmic piersią niestety teraz przy jabuszku i kleiku klopot z kupką znikną

Gość Patrycjaa26
Tak możesz, nie zdziw się jednak, gdy na nowe produkty dziecko bedzie reagowało bólem brzuszka lub zaparciami - to normalne. Podaj mu wtedy herbatkę lub dicopeg, ale nie zniechęcaj się, to w końcu minie i brzuch się przywyczai.