Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co myślicie o polskim transporcie

Polecane posty

Gość gość

Czy polska na tle ue ma mało czy dużo autostrad chodzi o długość w kilometrach

Gość gość
Odpiszcie mi na tym forum

Gość gość
A niby jaki polska pod względem długości autostrad i dróg ekspresowych jest na 6 miejscu w UE po hiszpani która ma ich najwięcej potem kolejno Niemcy Francja Włochy wielka Brytania a potem polska

Gość gość
Odpiszcie mi na tym forum kafeterii forum opiniujcie

Gość gość
Podróżowanie po Hiszpanii to bajka w porównaniu z Polską.Po pierwsze,jest tam niesamowicie rozbudowania sieć dróg szybkiego ruchu.Dużo pracowałem na wyjazdach więc po korzystałem z ich dróg i transportu.Co mnie w Polsce wkurwia to to, że jadąc np gdziekolwiek,wzdłuż drogi ciągną się wiochy z ograniczeniem 50km/h,tam jest całkiem inaczej,jest droga,nie mówię od razu, że autostrada, ale zwykła,szeroka,przeważnie dwu-pasmowa i są tylko zjazdy co kilka kilometrów do wiosek a nie jedzie się przez te wiochy non-stop. Po drugie kolej.jechałem z Alicante do Madrytu,400km,czas podróży 2 i pół godziny. Rozbudowywanie autostrad w Polsce dużo nie da,bo ja jak np mam do miasta 70tyś mieszk. 40km z czego ponad 30 km tej drogi prowadzi przez wiochy z ograniczeniem do 50km/h i muszę łamać przepisy bo bym się zajebał jakbym miał jechać 50km/h non stop a autostrady i tak nie wybuduje tu nikt. Pod tym względem jak i wieloma innymi przy zachodzie leżymy.

Zgadzam się z kotką poes ale jeśli chodzi o autostrady to: Kiedyś płaciłem tzw podatek drogowy, który teoretycznie miał iść na budowę i remonty dróg a gdzie szedł to już nawet komunistyczna skarbówka nie wiedziała. Wiedziała natomiast, że mam go jako posiadacz pojazdu mechanicznego zapłacić. Potem jakiś mądry reorganizator wymyślił- Po co pulchny ma jakiś tam podatek płacić, który nie jest wydawany zgodnie z założeniami? Wliczmy mu go do ceny paliwa to będzie sprawiedliwie, bo kto dużo jeździ to więcej zapłaci a kto mniej to mało. To ja się pytam: jeżeli cały czas płacę na te drogi czemu niby mam jeszcze płacić za jakieś autostrady? Rozumiem jeszcze, że ktoś za własne pieniądze kupił grunty i zbudował super drogę to niech jak każdy przedsiębiorca zarabia ale jeśli państwo za moje pieniądze zbudowało drogę i jeszcze pobiera opłaty, że o cały czas tzw drogowym w cenie paliwa nie wspomnę, to nasuwa mi się myśl, że w bambuko mnie robią. Dlatego właśnie bojkotuję autostrady i nad kochany Bałtyk jak również góry popylam sobie ,,7" i od kiedy większa jej część ma status ,,ekspresówki"chwalę ją sobie :classic_cool:

Gość gość
Polska jest w czołówce ue pod względem autostrad kraje zachodnie budują autostrady od 1945 roku a polska od 1990 i najszybciej w ue je buduje i prześciga w 2020 mamy mieć 3 razy więcej autostrad

Gość kijanka23
Coraz więcej jest dobrych firm, które zajmują się transportem drogowym międzynarodowym. Nie ma co się oszukiwać, coraz więcej firm ulepsza swoją działalność. Moim zdaniem jedną z takich dobrych, sprawdzonych i lubianych firm to Hussar http://www.hussar-gruppa.com . Maja wiele placówek w całej Unii a do tego dobrze wykfalifikowaną kadrę. Wszystko zawsze na czas.