Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak zniechęcić kota do wychodzenia z domu?

Polecane posty

Gość gość

czy jest jakiś sposób,żeby zniechęcić kota do wychodzenia z domu(szukałam informacji w internecie,ale jedyną odpowiedzią było wyszalenie się kota zabawkami).Mój kot ma 3,5miesiąca i od paru dni zauważyłam,że ma coraz większą ochotę na wychodzenie przez drzwi oraz przez balkon,który nie jest zabezpieczony siatką.Nie wiem czy chce wychodzić ze względu na naturę czy tylko,żeby bawić się z psem.Po wcześniejszym doświadczeniu z innym kotem,który chętnie wychodził z domu poza ogród i skończyło się to jego śmiercią w wieku 8miesięcy,wolałabym jakoś go zniechęcić do wychodzenia.Czy jest jakaś możliwość?Dodam,że kot oprócz wyjścia do weterynarza i w celu zapoznania się z psem nigdy nie wyszedł poza dom.

Gość gość
jesteś starą wariatką

Gość gość
p******a kretynko jak mozesz tak meczyc zwierze ?

Gość gość
stara panna ***** się z psem i traktuję kota jak dziecko

Gość gość
Założ w oknach elektrycznego pastucha - tzn. metalową siatkę podłączoną do gniazdka w ścianie :)

Gość gość
nie masz wiekszych zmartwień stara dewoto?

Gość gość
staraj sie nie wypuszczac albo po prostu chodzic z nim na smyczy, nie polecam wypuszczania malego kota samego

Gość Ewa333333
ani mały kot ani duży nie jest bezpieczny "na wolności" niestety, nie ma sposobu, żeby zniechęcić wolne z natury zwierzę do wychodzenia z budynku, chyba, że akurat trafi sie na takiego osobnika "niewychodzącego" mam dwa koty w domu, w bloku, w sezonie siedzą całymi dniami na balkonie, ale żaden z nich nie chce uciekać czasem wyjrzą na klatkę schodową, ale nie lubią wychodzić dalej jak biorę je gdzieś (np. do lekarza) to boją sie "dworu" jest to tym bardziej dziwne, że jedna z kotek była wzięta ze wsi w wieku 2 lat, do tego czasu była kotem półdzikim

Gość gość
nie wiem dlaczego sa takie negatywne komentarze, ci ktorzy je pisza to sa chyba bezduszne osoby nielubiace zwierzat. niestety taka jest prawda, ze jak sie kotka wypusci to moze juz nie wrocic i sadze ze pytanie jest bardzo madre bo sam osobiscie znam osobe ktora wypuszczala swojego kotka i po kilku dniach jego nieobecnosci znalazla go zabitego kilka domow dalej..

osób nie lubiących kotów jest masa, więc nie dziw się komentarzom tak durnym, jak ich autorzy

Gość gość
p****y

Gość gość
on się nudzi i szuka rozrywki dokup drugiego kota, koty zajmą się sobą i zabawą i nie będą szukały rozrywek na zewnątrz, ewentualnie siatka ale to jak mieszkanie w więzieniu, nie masz wpływu co strzeli kotu do łba jak akurat nie będzie cie pobliżu, może go jakiś pies porządnie wystraszy że nie będzie chciał się wychylać z domu, jak masz kasę to idz do kociego behawiorysty

Gość gość
niestety duża część ludzi to dzikie bestie, mi zamordowali dwa koty :( Z resztą widać to też po komentarzach. Niestety taka jest natura kota, ciagnie go do wolności. Spróbuj go po prostu nie wypuszczać, przyzwyczai się moze po jakimś dłuższym czasie. Nie wyprowadzaj go na smyczy na razie, bo jak poczuje wolność to będzie go ciągnęło. Koniecznie zabezpiecz balkon siatką. Nie ma skutecznego sposobu, musisz wyć wytrwała, bo jak ulegniesz i wypuścisz go raz to przepadło :/

Gość gość
Zrób mu loda to nie będzie szukał przygód poza domem

Gość gość
trzeba umiec obchodzic sie ze zwierzeciem, aby i mogl wychodzic i nie skakac na balkony i nawiazac stosunki z innymi kotami i poznac otoczenie