Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kurs niemieckiego B1 co potem

Polecane posty

Gość gość

Hej, właśnie kończę kurs jezyka niemieckiego na poziomie b1, potrafię się komunikować już w tym języku, chociaż uczę się od 4 miesięcy szybko załapałam gramatykę (nie perfekcyjnie oczywiście) i duuużą porcję słówek, zastanawiam się jednak czy warto potem kontynuować naukę na poziomie b2, słyszałam, że ten etap zawiera w sobie już elementy słownictwa zawodowego np. biurowego i kończy się kilkutygodniową praktyką w wybranym zawodzie. Mam dylemat, czy po prostu od razu nie podjąć pracy po B1. Czy ktoś może już zrobił taki kurs? Jakie macie doświadczenia?

Gość gość
Hej . Ja rok temu zdalam egz. B1. Poszłam do byle pracy i okazalo się ze to b1 to kropla w morzu. Teraz trochę osluchałam się, więcej mówię i więcej rozumiem. Po wakacjach planuję właśnie b2 zrobić. Podobno b2 jest bardzo ciężkie.

Gość gość
też właśnie słyszałam że b2 to już ciężka przeprawa, podobno gramatyka jest bardzo zaawansowana, ale jest też taki kurs b1+ czyli coś więcej niż to co już umiemy, jednak bez tych najtrudniejszych rzeczy. Bardziej skłaniam się ku decyzji dalszej nauki, jednak wiadomo, że kusi mnie też podjęcie pracy i wypróbowanie swoich umiejętności:)

Gość gość
myślę,że najlepsza opcją jest kontakt z dobrym lektorem językowym i warto się rozejrzeć, jaki poziom maja okoliczne kursy języka niemieckiego proponowane przez szkoły językowe. U nas w Warszawie dobre opinie zbiera Archibald - http://www.archibald.pl/inne-jezyki/dorosli-inne/ ale wiadomo, systematyczność tez trzeba mieć ;)

Gość gość
Prace mozesz znalezc ale w mc donald i dalej sie ucxyc b 1 to jezyk komunikatywny. Dogadasz sie w urzedzie w sklepie nic poza tym.

Gość eshka
potwierdzam, że najbardziej efektywna nauka jezyka to współpraca z dobrym lektorem, sama chodzę do szkoły językowej Columbus, gdzie wykładają lektorzy i zajęcia są na bardzo wysokim poziomie merytorycznym, polecam, a co do poziomu to B1 jest podstawą, dobrze byłoby kontynuować

Gość gość
b1 po 4miesiącach??

Ja również uważam, ze jak nauka języka to z lektorem w dobrej szkole językowej. Unikniemy w ten sposób błędów związanych z samodzielną nauką. Co więcej taka osoba pomoże nam szybciej przyswoić wiedzę. Słyszałam sporo dobrych opinii o tej szkole http://berlitz.turio.pl/ Skoro jesteś po B1 to możne spróbuj na B2? Zawsze to więcej się nauczysz.

Gość timmb
Za parę dni wyjeżdżam do pracy do Niemiec, jako opiekunka do osoby starszej i jestem na świeżo po kursie ze strony http://zalewskitomasz.pl. Materiały były mi wysyłane mailowo, już pierwsza lekcja zrobiła na mnie dobre wrażenie, a potem już poszło. Szybki, darmowy kurs i co najważniejsze przed wyjazdem czuję się dużo pewniej jeśli chodzi o to – czy się dogadam ;)

Gość gość
koorfa skonczcie juz z tymi reklamami! ja piertole ile mozna!?

Gość anika7007
Ja bym na Twoim miejscu uczyła się dalej i zadawała certyfikat. Zawsze to lepiej mieć papier. Taki też jest mój plan tyle, że z angielskim i hiszpańskim - chodze do Columbusa w Lublinie i bardzoooo sobie chwalę zajęcia. Z resztą wiecej info na www.columbus.lublin.pl

Gość zerakk
Początkującym mogę polecić Tomasza Zalewskiego i jego kursy (tu jest namiar -http://zalewskitomasz.pl). Sama jak się zapisałam na kurs to znałam parę zwrotów po niemiecku i odmianę 'być'...:) Teraz mogę normalnie rozmawiać, a tak się składa że mam szwagra Niemca także język mi się przydaje przy okazji świąt czy innych spotkań rodzinnych. Wcześniej to często taka kłopotliwa cisza zapadała jak zostawaliśmy sami.