Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

8m dziecko prawie nic nie przytylo w 3 tygodnie prosze o rade

Polecane posty

Gość gość

Karmiona piersia + zupa miesna i kaszka z owocami. Od jakuegos miesiaca b krotko szie piers i w ogole nie specjalnie chce do piersi. Dzisiaj okazalo sie, ze przez 3 tygodnie nie przybrala nawet 100 gram :-(. Wczesniej chciala piers o kazdej porze dnia i nocy, niechciala sie oderwac. Od 2m jest problem, ale od miesiaca jest coraz gorzej. I co teraz? Zamienic jedno karmienie na mm, czy dokarmiac po kazdej piersi? Co lepsze? I zeby nie bylo- od miesiaca staje na glowie, zeby corka chciala ssac piers, nic nie pomaga, a dziecko przeciez musi pic mleko. Co radzicie?

Gość gość
Wlasciwie to odwidziala jej sie piers, gdy zaczelam rozszerzac diete po 6-tym miesiacu

Gość gość
Nic, to nie tragedia, nie ma 8 tygodni a 8 miesięcy.

Gość gość
Czyli ma nie pic mleka? Ssie piers gora 3 minuty i to z przerwami. Czuje, ze prawie nic nie pije

Gość gość
No to daj jej to mm, co za problem

Gość gość
Jak nie chcesz pomoc, to nie pisz. To oczywiste, że muszę zacząć wprowadzać mm, pytałam, jak najlepiej to zrobić. Jestem zwolenniczką kp, chciałam karmić do roku, ale nie za wszelką cenę, nie będę glodzic dziecka

Gość gość
Moja tak miała okazało się, że ma ten niemowlęcy spadek żelaza. Lekarz przepisał żelazo i zaczęła znowu przybierać. Może to to?

Gość gość
Bierze żelazo od 2 miesięcy, ma pod górną granicą normy

Gość gość
8 miesiecy to juz ni taki maluszek. Ja juz w takim wieku nawet nie wazylam za czesto dziecka. Odrzuca piers to sie zdarza przejdz na mm a od roku na krowie. Trzy posilki dziennie, dawaj dziecku owoce i warzywa do raczki zeby sobie samo jadlo. Ja mam taka mala chudzinke roczna. Urodzila sie z niedowaga i jest naprawde malutka. Staram sie jej dawac rozne rzeczy do jedzenia. Jesli pediatra mowi ze jest ok to sie nie przejmuj za bardzo

Gość gość
To oczywiste, że muszę zacząć wprowadzać mm, pytałam, jak najlepiej to zrobić. Jestem zwolenniczką kp, chciałam karmić do roku, ale nie za wszelką cenę, nie będę glodzic dziecka xx To naturalne że w tym wieku dzieci nie przybierają już tak na wadze, poza tym może przybierać skokowo, karmiąc piersią nie głodzisz dziecka, jeśli ci zależy na karmieniu piersią, to nie ładuj w dziecko tylko innych posiłków a i o pierś się upomni.. Niemowlęta zaczynają się więcej ruszać, niektóre stoją na wadze inne, nawet z niej spadają . Nie szukaj problemów tam gdzie ich nie ma, chociaż jeśli musisz zbadaj dziecku mocz, bardzo częstą przyczyną nieprzybierania są bakterią, chociaż to zazwyczaj u młodszych dzieci, jak napisałam wcześniej, dziecko nie musi przybierać na wadze cały czas, bo ile ważyłoby mając rok, dwa, czy 3 lata? I zapamiętaj, nie musisz wprowadzać mm, jest ono zbędne w rozwoju dziecka, wystarczy jak pokarmisz piersią a później normalna, zdrowa dieta.