Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jeżeli 5 letnie dziecko mówi że nie lubi spać to o czym to może świadczyć?

Polecane posty

Gość gość

?

Gość gość
Że nie lubi spać. Przejdzie, jak zacznie wstawać do roboty.

Gość gość
Albo jest bardzo żywe i chciałoby się bawić bez końca a nie spać, albo ma koszmary lub z innego powodu źle sypia.

Gość gość
Może boi się ciemności lub ma problemy z zasypianiem albo po prostu nie podoba mu się stan wygaszania ludzkiego życia. Można też prognozować, że ktoś je nocą molestuje, ale to już mocna nadinterpretacja.

Gość gość
zresztą najprościej by było zapytać dziecko, dlaczego nie lubi spać. Może być też tak że mu się po prostu tak powiedziało, bo akurat nie ma ochoty iść spać i tyle

Gość gość
a jak się zachowuje w dzień, po jednym zdaniu nie bardzo mamy obraz sytuacji

Gość gość
Pewnie źle śpi, dzieciaki też mają z tym problemy. Budzą się kilkukrotnie i widzą ciemność, więc nic przyjemnego.

Gość gość
zapytaj. 5latek powie dlaczego. Mój 3latek też nie lubi spać, "bo spanie jest nudne".

Gość gość
Mój syn skończy 5 lat we wrześniu. Też mówi, że nie lubi spać. Zapytałam dlaczego, odpowiedział, że mu się nudzi spać, że tak fajnie bawi się z kolegami, zasypia jednak bez problemu, śpi też bez wybudzeń. Tyle, ze wstaje o 6

Gość gość
jako dziecko kilkuletnie nigdy nie spalam w dzien np na ciszy w przedszkolu. Zreszta zawsze mialam i mam klopoty z zasypianiem. Jestem sową, poza tym wszystko ok. Wieczorem musze przelezec ze 2 godz zanim zasne, gdy bylam dzieckiem, bardzo mnie to nudziło.

Gość gość
ja też w przedszkolu zawsze jak było "leżakowanie" to udawałam że śpię i chodziłam niby się wysikać albo sobie rozmyślałam, bo w ogóle mi się spać nie chciało

Gość gość
Ja podczas leżakowania rozmyślałem o jędrnych i kształtnych cyckach mojej przedszkolanki:-)