Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak umowy co mam zrobić?

Polecane posty

Gość gość

Pracuje tu jakiś czas na umowę zlecenie której o dziwo nigdy nie widziałam. Mam płacone na konto oczywiście z 1-2 miesięcznym opóźnieniem. Teraz mam pracować na umowę o pracę od 9 lipca Ale umowy jeszcze nie ma zrobiłam już badania lekarskie Ale umowy jak nie było tak nie ma. Czy mogę podpisać umowę z datą od 9 lipca skoro jest już prawie 21?

Gość gość
Dodam że praca jest w terenie jeżdżąca. Co jeśli będę miała wypadek?

Gość gość
Nikt nie był w podobnej sytuacji?

Gość gość
Często tak jest, że zatrudnia się kogoś, a papiery dorabia potem (zakładam, że pracodawca jest uczciwy).

Gość gość
Umowa podobno jest u księgowego i ma mi ja przywieźć do podpisu. Poprzednie umowy musiały być bo było opłacona przelewem PIT też był z odprowadzonym podatkiem tylko ja ich nie podpisywalam i nie widziałam. Teraz nie wiem mówi że data będzie wsteczna ale czy tak można?

Gość gość
Można, ale śmierdzi mi to, że ta umowa jest niby u księgowego. Gość coś może ściemniać.

Gość gość
Ale może tak być? Gość nie ma czasu to wiem. Moja praca wymaga też zaufania dętej drugiej strony. Pytanie czy da się to formalnie załatwić?

Gość gość
Jeśli pracodawca jest uczciwy, to jak najbardziej się da.

Gość gość
Mimo, że upłynęło ponad 7 dni?

Gość gość
Tak, może np. księgowy zgłosił Cię już do ZUS i wystarczy tylko że podpiszesz niezbędne papiery?

Gość gość
pracodawcy czesto próbują oszukiwać. Myśle że dobrym pomysłem jest skonsultowanie się z prawnikiem. Polecam poratl uważaj.pl , przyspiesza cały proces i pomogą to ogarnac.

Gość gość
A wiesz dlaczego tak jest?bo do dnia podpisania akualnej umowy policzy c***ensje po staremu. Powinien dac umowe zaraz po dostarczeniu badan lekarskich. To typowe luki w prawie pracy ktore sie wykorzystuje na korzysc pracodawcy jak i wiele innych.