Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża po ciąży bez okresu?

Polecane posty

Gość gość

Witam, 10 miesięcy temu urodziłam dziecko, poród był okropny i dopiero 3 tyg temu wróciliśmy z mężem do współżycia. Nie miałam jeszcze okresu (nadal karmię piersią), natomiast zdziwiło mnie to, że 2 tyg po zbliżeniu dostałam infekcję (swędzenie, pieczenie) i zmienił mi się śluz, którego teraz jest dużo.. I tak się zastanawiam czy to przypadek.. Stosujemy stosunek przerywany poza tym okres jeszcze nie wrócił, więc chyba wkręcam sobie z tą ciążą..

Gość gość
tak, jak najbardziej jest to możliwe. Przerywany to nie antykoncepcja a żeby pojawił się okres to najpierw musi być owulacja. Więc jeśli zaszłaś w ciążę to i okresu nie będzie. Zrób test, bo ani karmienie ani przerywany nie chronią przed ciążą.

Gość gość
Lepiej zrób test ciążowy, ja z mężem stosowałam stosunek przerywany i kiedy moje dziecko miało 8 mies zaszłam w ciążę też nie miałam okresu miałam test w domu jeszcze ze starań raz mnie natknęło i go zrobiłam o mało nie padłam jak dwie kreski zobaczyłam. Nie miałam żadnych typowych objawów ciąży jak by nie ten test to pewnie bym jeszcze jakiś czas żyła w nie świadomości.

Gość gość
O kurczę.. My z mężem 8 lat stosowaliśmy stosunek przerywany i żadnej wpadki nie było. Ale ta infekcja po współżyciu i ten inny śluz trochę mnie zaskoczyły i coś tak mnie tknęło. Chyba faktycznie zainwestuję w test. Co prawda gdyby wyszły dwie kreski to chyba bym w to nie uwierzyła, bo akurat tak wycelować w owulację nie mając okresu.. To prawdopodobieństwo jak wygrana w lotka..

Gość gość
Dodam jeszcze że mąż na 100% nie kończył w środku.

Gość gość
nie musiał kończyć , stosowaliśmy przerywany 7 lat, aż do pewnego razu, teraz mój synuś słodko śpi:)

Gość gość
O kurczę, myślałam, że to niemożliwe skoro facet nie kończy w środku.. Tzn słyszałam że jakieś tam minimalne prawdopodobieństwo jest że pojedyncze plemniki mogą się wydostać, ale u nas tyle lat się sprawdzała ta metoda, że aż trudno mi uwierzyć że to byłoby możliwe.

Gość gość
Temp w pochwie 37,2.. No to zaczynam się bać..

Gość gość
temp. mierzy się tylko rano przed wstaniem -w ciągu dnia pomiar nie jest wiarygodny bo ruch podnosi temp. ciała. Zmierz sobie rano.

Gość gość
Zrobiłam test, wyszedł negatywny. Nawet trochę mi było przykro.. Może zbliża się okres, bo kłują mnie jajniki i boli w krzyżu..

Gość gość
Moja ciocia zaszla w ciaze jak jej pierwsze dziecko mialo 5 miesiecy. Nie miala okresu i przez pierwsze 4 miesiace nie miala pojecia ze jest w ciazy. Poszla do gin na jakas kontrolba wizyte a ten jej mowi ze jest w ciazy i to juz 4 miesiac