Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Komornik zajął mi prawie całą pensję

Polecane posty

>>>Chyba dług jest większy niż 200 zł, skoro obawiasz się, że komornik Ci wejdzie do mieszkania... A tutaj sprawa jest prosta, skoro mieszkanie na wujka, nie wpuszczaj komornika ( i wujkowi powiedz, żeby nie wpuszczał nikogo nieznajomego podczas Twojej nieobecności).<<< x Jeżeli nie wpuścisz komornika, to wróci z policją i koszty postępowania wzrosną. x >>>Gdyby komornik się pojawił, nie wpuszczasz go, pokazujesz akt własności mieszkania na wujka i tyle.<<< x Tyle to możesz sobie wymarzyć. Od czasu, gdy nie ma obowiązku meldunkowego, komornika interesuje głównie miejsce zamieszkania, a nie miejsce zameldowania. Pisząc prościej: jeżeli ma czyjeś oświadczenie, że tam mieszkasz, to ma prawo wejść. x >>>Nie może nic zabrać z mieszkania nie będącego własnością dłużnika.<<< x A świstak siedzi i zawija te sreberka :P. x Jeżeli dłużnik pozostaje we wspólnym gospodarstwie domowym z właścicielem lub najemcą mieszkania, to komornik może praktycznie wszystko uznać za własność dłużnika. x >>>Oczywiście jak już wejdzie i coś zabierze, to później trudno to odzyskać i musisz mieć faktury.<<< x To akurat prawda :).

>>>Zagwarantowane przez ogolnopolskie przepisy prawne a nie zaden kodeks pracy. Potracenia nie tylko pracownicy maja ale takze rencisci i emeryci a prawo jest dla wszystkich takie samo. 25% od kazdego dochodu i koniec kropka.<<< x G_wno prawda :P. Inne zajęcie może komornik zrobić renciście, inne emerytowi, a inne pracownikowi zatrudnionemu na umowie. Pracownikowi musi zostawić (chyba) najniższą krajową (to jest określone kwotowo), a renciście procentowo (w najgorszym razie może mu zostać 300zł na życie :( ).

>>>Sam mandat... ...nie zszedłem z rowera...Nie opłaciłam od razu, bo wtedy miałem 17 lat, nie pracowałem...to podjęłem<<< x Ty się na jakąś płeć zdecyduj autorze :P.

Gość gość
Obowiązek meldunkowy w Polsce nie został zniesiony.

>>>Obowiązek meldunkowy w Polsce nie został zniesiony.<<< x Faktycznie, to wchodzi dopiero od przyszłego roku :). x Przepraszam, polegałem na cudzej wypowiedzi.

Gość gość
mi się wydaje ze może zając. Jak mój chłopak miał długi to porady szukaliśmy u komornika sadowego w łodzi http://www.jkrukkomornik.pl czsami warto zwrócic się o pomoc do jakiegos komornika bo oni znaja doskonale te wszystkie procesury związane z czynnościami egzekucyjnymi

Gość upadlosckonsumencka
Szanowni Państwo, jeżeli ktoś ma na głowie komornika, zwyczajnie nie jest w stanie go spłacać, a odsetki rosną, to być może dobrym wyjściem w tej sytuacji będzie ogłoszenie upadłości konsumenckiej. To rozwiązanie, które pomaga wyjść z długów i daje drugą szansę zaczęcia od nowa. Wszystkich, którzy są zaciekawieni tym pomysłem, zapraszam na naszą stronę internetową, gdzie znajduje się więcej informacji. Polecamy wypełnić formularz kontaktowy, a nasz konsultant skontaktuje się z Państwem i odpowie na każde pytania. Serdecznie zapraszamy, a rozwiążemy Państwa problem http://upadlosckonsumencka.com.pl/

Gość gość
A ja współpracowałam z komornikiem z http://www.komornikbytom.eu/ przy wyegzegwowaniu należności za niespłacony dług i bardzo dobrze wspominam współpracę, bo kominir stanol na wysokości zadania

Gość gość
Ja współpracowałam z www.kancelariaultimatum.pl i udało się wynegocjować spłatę całego zadłużenia. Spróbuj porozmawiać :) na pewno się uda.