Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak czesto myjecie wlosy?

Polecane posty

Gość gość

Pytam tak orientacyjnie bo zauwazylam ze duzo kobietek myje codziennie. Jedna moja kolezanka myje raz na tydzien. Ja myje co drugi dzień- zawsze rano'potem prostuje. Mam dlugie i geste i niestety szybko mi sie przetluszczaja.

Gość gość
Co 2,3 dni mam grube długie włosy w sumie nawet po 3 dniach nie widać ze są przetłuszczone ale i tak myje je dla własnego komfortu

Gość gość
Codziennie

Gość gość
Co 2-3 dni.

Gość gość
Co 3 dni ale grzywkę codziennie :)

Gość gość
Dwa razy w tyg lub czesciej jezeli jest potrzeba. Kiedy bylam nastolatka mylam codziennie bo sie przetluszczaly. Teraz nie ma juz z tym problemow wiec nie widze koniecznosci mycia wlosow codziennie. Nie pracuje w kamieniolomie, wlosy mam czyste.

Gość gość
co dwa-trzy dni. Mam długie, gęste i kręcone włosy. Myję je wieczorem, rozczesuję dokładnie (co trwa minimum pół godziny) i później same się suszą (nawet zimą). Jakbym miała myć je rano, to pracę musiałabym zaczynać chyba o 12 :P

Gość gość
myje je 2/3 razy w tygodniu, ale staram sie ze 2 bo cos czytalam, ze lepiej rzadziej :P grzywke zdarza mi sie czesciej myc

Gość gość
Raz na ruski rok

Co drugi dzień. Zwariowałabym myjąc codziennie, susząc i prostując (mam gęste i trudne do ułożenia włosy).

Gość gość
Ja to tak 2 razy na tydzień, ale zdarza się, że myję tylko raz w tygodniu, gdy uznam, że nadal wyglądają świeżo. Włosy mam raczej suche, to pewnie dlatego.

Gość Kaitana
Zazwyczaj co 2-3 dni. Od święta zdarzy mi się 4, ale to może 2-3 razy w roku.

Gość gość
Co drugi dzien. Nie mam az tak mocno tlustych, moglabym co 3 dni myc ale ja lubie miec pachnace wlosy, puszyste :)

Gość gość
Latem codziennie ale odżywką, szamponem łagodnym tylko raz-dwa razy na tydzień. Jak robi się chłodniej to co 2 dni.

Gość gość
a jak się myje włosy odżywką??

Gość gość
2 razy w tygodniu, jAK są upały co drugi dzień. Mam bardzo gęste włosy, sięgające za pupę i nie wyobrażam sobie myć ich częściej.

Gość gość
nie wiem jak się myje włosy odżywką ,ale raz mój maż umył odzywka glis kura czarną bo myslał ze to szampon i głupek nie zorientował się o co chodzi,ale włosy miał normalne świeze !

Gość gość
Normalnie się myje odżywką, tylko odżywka musi mieć odpowiedni, prosty skład (ja używam głównie Bingo z glinką). Myje na zasadzie emulgowania a nie jak szampony przy użyciu detergentów, więc nie przesusza i dla suchych włosów i suchej skóry głowy taka metoda bywa zbawieniem.

Gość gość
ja myje codziennie i to rano. Nie raz próbowałam się przestawić i myć je rzadziej albo chociaż wieczorem - ale nic z tego. W nieumytych włosach czuje się jak mapet ;P

Gość gość
Co 1-2 dni.

Gość fbfbg
Codziennie, i sobie, i córce. Po prostu wygodniej jest mi umyć włosy, niż omijać lub moczyć mydłem.

Gość gość
od 15 lat czyli od 15 roku życia, codziennie.

Gość gość
Jabmyje raczej codziennie czasami co 2 dzień.

Gość gość
Mam włosy krótkie, ścięte na "Kożuchowska" i myje co 2 dni. Idealnie mi się układają do tej fryzury, nie przetluszczaja, nie starcza itp. Co 2 dni chodzę na basen więc po pływaniu w domu zawsze myje

Gość gość
Myję codziennie wieczorem, bo po pierwsze bardzo się przetłuszczają, a po drugie codziennie ćwiczę, więc są mokre od potu. Mam włosy do ramion, dość rzadkie, więc nie jest problemem umycie.

Gość gość
Ja codziennie na noc nakładam maskę na włosy i rano myję. Uważam, że codzienne mycie jest zdrowsze niż prostowanie, co musiałabym robić, bo włosy mi się szybko odgniatają. I przetłuszczają się też szybko, kiedyś mogłam je myć co 3 dni jak byłam mała.

Gość gość
Przetluszczaja mi się bardzo szybko.Ogólnie mocno się pocę...latem gdy umyje wieczorem włosy to przez noc tak się spoce, że rano i tak cala glowa mnie swedzi. Przeważnie i tak codziennie myje,bo staram się codziennie ćwiczyć... a po tym moje włosy wyglądają jak z pod prysznica... Tzn.takie mokre :)

Gość gość
Jak miałam długie aż do pośladków, to myłam 1-2 razy w tygodniu, niedawno ścięłam do ramion i teraz myję 2 razy w tyg. Włosy nigdy mi się nie przetłuszczały i nie odgniatały, są mało podatne na układanie, gęste, chociaż cienkie i delikatne. Z tego ostatniego powodu myłam rzadko, gdybym myła częściej toby mi więcej wypadło.

Gość gość
Normalnie, nie rozumiem, jak można "myć włosy co 3 dni, a grzywkę codziennie" ? Przecież to totalna głupota myć samą grzywkę! Ja włosy myję co 2-3 dni, a latem, to zależy, jeśli jest upał, to codziennie, bo głowa się poci i włosy śmierdzą. A co do tego drogie panie, że włosy wam się tłuszczą, to możliwe, że popełniacie pewien błąd, nawet nie zdając sobie z tego sprawy, a mianowicie, spłukujecie szampon zbyt ciepłą wodą. Włosy spłukuje się letnią wodą, gdyż ciepła i gorąca wzmaga pracę gruczołów łojowych produkujących sebum. Podobnie ma się rzecz z gorącym powietrzem z suszarki. Zainwestujcie w nowoczesne suszarki, które mają różną moc grzania i nie przegrzewajcie skóry głowy.