Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

5 latek a nauka plywania

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko za kilka dni będzie miało 5 urodziny, nauka pływania na miejscowej pływalni jest od 7r.ż, czasem przyjmują 6 latki. Dziecko pływa samo na brzuchu i plecach, skacze na nogi i próbuje na główkę choć to raczej lądowanie na brzuchu, nurkuje i plynie pod wodą. Style zna dwa - pieskiem i żabką ( to raczej polaczenie rąk do żabki i dziwnych wymachów nog) Ciągle opowiada o basenie i pływaniu i prosi bysmy go zapisali do szkoły sportowej bo wie ze tam dzieci pływają codziennie. I tu moje pytanie - walczyc by ratownik go przyjął? Zajecia są dwa razy w tygodniu, w weekend chodzi z mężem lub ze mną. W tygodniu nie mamy jak z nim pływać bo jesteśmy w pracy a dziadkowie sie boją a tak by go tylko prowadzili na zajęcia. Myslicie ze szybko sie nauczył? Nie chcialabym na nim wywierać presji typu zamiast na podwórko z kolegami to na trening pływacki, w końcu to małe dziecko a z drugiej strony sam chce. Nie wiem, jestem w kropce, chyba nie potrafie ocenic jasno sytuacji. Z jednej strony obiecywałam sobie ze moje dzieci nie będą miały wyczerpujących zajęć dodatkowych a z drugiej sam prosi....

Gość gość
oj walcz, ja zapisałam syna na lekcje jazdy konnej, zapisy od 8 r.ż., gdy mały miał 5 lat i nadal jest najmłodszym dzieckiem w stadninie, a zaczął skoki przez przeszkody. to że dziecko jest młodsze niż wiek zapisów nie powinno go wykluczać, tyle, że musisz wziąć pełną odpowiedzialność za smyka.