Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy chodząc na kurs językowy można nauczyć się dobrze języka?

Polecane posty

Gość gość

j.w.czy taki kurs jezykowy daje jakies efekty czy to jest wywalenie peniędzy w błoto .Jak już bym miała zapisać się na kurs jezykowy to gdzie lepiej sie zapisać do szkoły językowej gdzie się uczą małe grupy ok. 6 osób czy lepiej indywidualnie gdzie tylko ja będe uczyła się języka.Chodzi mi o kurs niemieckiego umie go juz na poziomie a2 ale czy da sie nauczyć na takim kursie na wyższy poziom.I ile tak mniej więcej potrzeba czasu żeby nauczyć się dobrze tego języka .Napiszcie jak chodziliście na kurs językowy i czy dało wam to jakieś efekty?

Gość gość
?

Gość gość
j.w

Gość gość
Ja aobie zrobiłem nawet B1 ale wystarczyło kilka miesięcy i już prawie nic nie pamiętam i nie chce mi się tego uczyć i powtarzać certyfikat jest na reszte mam wyczesane. Jak będe chciał to i tak się dogadam skupiam się raczej na ogromnej kasy z wyjazdów sezonowych za granice np. truskawki, jabłka w Norwegii świetny kraj zarobki super i dogada się z Norwegami :D

Gość gość
Ja chodziłem 2 lata do nauczycielki na indywidualne lekcje od zera. Po tych dwóch latach udało mi się bez problemu znaleźć pracę w Niemczech. Języka musisz przede wszystkim uczyć się sama. Nauczyciel może cię pokierować, ale nie nauczy się za ciebie np. słówek.