Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

usunac ciaze ? jestem w trzeciej ciazy

Polecane posty

Gość gość

Jestem w ciazy mam juz 2 synow niewiem co mam robic wole sie obcy doradzic. Prosze jesten zalamana mieszkam w niemczech mozna tu legalnie usunac ja z jednej strony nie chce ale jak sobie po radze z 3 dzieci? ??

Gość gość
Mam meza polaka

Gość gość
Poradzisz sobie tak jak z dwójką dzieci. Pytanie - czego chcesz ty i mąż (partner). Dzieci mieszkają z wami? Jakie sa duże?

Gość gość
Mialam nadzieje ze odpisze Mi jakas normalna kobieta a nie jacys chorzy ludzie

Gość gość
popatrz na tą dwójkę, którą masz i pomyśl, ze całe zycie będziesz się zastanawiać, jakie by było to trzecie... masz trochę czasu pomyśl - jak to urzadzić, żeby te dzieci utrzymać.

Gość gość
Moje dzieci sa w wieku 3 lata I 10 miesiecy ta ciala byla nie planowana bralam zastrzyki na kregislup a nikt mnie nie uswiadomil ze biore zastrzyki tabletki antykoncepcja nie dzialaja dlatego jestem w szoku

Gość gość
Masz męża, dzieci, tworzycie rodzinę, masz stabilizację finansową (?), mieszkanie itp. Warunki do powiększenia rodziny są, nie podejmuj pochodnej decyzji.

Gość gość
Mam meza mam tez mieszkanie dobra prace ma maz wszystko jest ok boje sie tylko o to ze nie poradze sobie z 3 dzieci moj maz i Tak jest caly dzien w Pracy jak wraca dzieci spia mam wrazenie ze jemu jest to obojetnie czy mamy 2 czy 3 dzieci

Gość gość
Początkowo pewnie będzie ci trudno, bo obowiązków przybędzie, ale ciąża w twoim przypadku nie jest żadną tragedią. Przemyśl swoją sytuację, porozmawiaj z mężem. Może ktos mógłby ci pomoc przy noworodku?

Gość gość
Chcialabym zeby Mi pomogl ktos w dokonaniu tej decyzj mam dwie opcje albo usnac albo zostawic mysle ze jak usune to nie bede mogla u tym zyc z drugiej strony boje sie ze sobie nie poradze mam dopiero 34 lata

Gość gość
No własnie, dobrze, że nie 10 więcej - poradzisz sobie, zobaczysz....

Gość gość
To wlasnie jest to ze nikt Mi przy dzieciach nie pomaga moja matka jest Alkoholiczka w polsce moja siostra ma swoje 4 dzieci z ktora i Tak nie mam kontaktu jak bym miala sie Do kogo z wrucic o pomoc w pojecia tej decyzj to bym tutaj nie pisala

Gość gość
Mama 24 lata przepraszam pomylilam sie najgorsze jest ze moj maz nie pomaga Mi w tym

Gość gość
Ale jakas uczennica czy studentka po sąsiedzku moze chetnie zarobiłabym parę groszy i pomogła tobie zaraz po porodzie opiekować sie dwójką starszych dzieci, kiedy ty głównie zajmowałabyś sie najmłodszym? Albo na te pierwsze tygodnie niech to nawet kosztuje wiecej i będzie to ktos wykwalifikowany. Wszystko da sie zaplanować.

Gość gość
A zaraz po porodzie, gdy tylko będzie można, załóż spiralę ;)

Gość gość
Jak o zlepku komórek myślisz że to już dziecko to lepiej donoś. Jak myślisz że to zlepek komórek to w czym problem?

Gość gość
Tak nie bylo by problemu kiedy moglabym normalnie dogadac sie z mezem jak inne kobiety dla niego kobieta siedzi w domu opiekuje sie dziecmi. Ja chcialabym sie uzyc juz znalazlam sobie miejsce na praktyke a teraz to dziecko skomplikuje wszystko wiem ze nie jest niczemu winne powiedzialam mu dzis ze ja usune i sie rozejdziemy ale on udaje ze wszystko ok jak gdyby nigdy nic

Gość gość
glupia pipa z ciebie :) ja bym nie usuwała a pogoniła gnoja z którym żyjesz :) bo to on pewnie jest przyczyną tego ze masz rozterki :) żyjesz w kraju gdzie masz możliwości żyć i nie martwić się o to czym i jak wykarmisz oraz wychowasz swoje dzieci...weź skończ pierniczyć i pomyśl o sobie o dzieciach ! bo przecież je kochasz ! ;) pogoń darmozjada ....a będziesz szczęśliwa

Gość gość
Mężowi powiedz wprost, ze sie martwisz, ze sobie nie dasz rady, ze za szybko to trzecie dziecko, ze potrzebujesz wsparcia. Mezczyzni nie są domyślni, im trzeba artykułować jasno o czym myślimy :)inaczej jak mają nam pomóc, skoro nie wiedzą w czym rzecz? A o ciąży mąż wie?

Gość gość
Ja mysle ze to dziecko a nie zlepek komurek nie ktore pary staraja sie o dzieci latami i nie moga tych zlepek komurek miec a ja je mam wiec mysle z jednej strony ja musze te dziecko miec ale z drugiej strony nie mam w nikom oparcia

Gość gość
Nie wie ale domysla sie bo dzis napisalam mu smsa jak byl w pracy ze nie chec z nim byc ze znalazlam mieszkanie dla mnie od dzieci ale on wrucil z pracy I powiedzial ze ja mam Do niego pretensje ze on wraca z pracy I sie dziecmi nie zajmuje tak jak bym ja w domu lezala caly czas

Gość gość
"pogoń darmozjada"??? Przecież on pracuje i utrzymuje żonę i dzieci. O co ci chodzi? Autorko, spróbuj pogadać z mężem ponownie. Decyzja jest trudna i wydaje mi sie, ze powinna byc wasza wspólna, nie tylko twoja. A szkola... Cóż, wybacz, ale skoro do 24 roku zycia zdążyłaś urodzić dwoje dzieci, zamiast zabezpieczać się, to "spóźnienie się" z edukacją o kolejny rok, czy dwa juz dużej różnicy nie robi. Ale nikt za ciebie zyc nie będzie, nikt tu tez nie podejmie decyzji za ciebie.

Gość gość
On nie jest pewny Do konca a ja niewiem jak mam.mu powiedziec ze bedziemy mieli to 3 dziecko bo niewiem Czy mam je zostawic

Gość gość
Masz je zostawić? Nie rozumiem...

Gość gość
Boze teraz sama niewiem co mam robic mam dwoje dzieci 3 lata I 10 miesiecy napisalam tu bo liczylam tak naprawde na podniesie nie mnie na duchu zeby ktos Mi napisal dasz rade

Gość gość
Fizycznie sobie poradzisz moze lecz psychicznie do konca zycia bedziesz miec problem.Po poronieiu nie z winy dziewczyn traca dziecko a nie mozna sobie poradzic.U mnie dzieki mezowi ktory mnie wspieral podczas badania potem zabiegu po poronieniu jakos sobie poradzilismy.Gdybym byla sama przy zabiegu bez meza miala bym silna depresje.Wlasnie w niemczech doszlo u nas do poronienia.Po latach bedziesz patrzec na dzieci i myslec takie by bylo duze gdybym nie usunela.A czest to dziecko moze okazac najwiece milosci ktore nie usunelas.

Gość gość
No jak mu powiedzieć? Normalnie. Otwórz usta i mów. Przecież do niepokalanego poczęcia nie doszło i sama się nie zapłodniłaś?! No chyba że to nie jego dzieło....

Gość gość
oddaj mi je :) wezmę odchowam a jak ci się polepszy możesz je zabrać :) nie usuwaj .... masz wszystko o czym marzy nie jedna Kobieta w PL :)

Gość gość
No czy mam je urodzic czy usnac boje sie bo nie mam rodziny przy mnie dlatego sie radzilam tutaj nie mam pojecia co mam zrobic mam isc 9 tego na zabie moge tez nie jsc powiedzialam o tym mojej kolezance i kuzynce od zadnej nie uslyszalam to Co tak naprawde bym chciala