Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zabkowanie czy co to bo juz nie daje rady

Polecane posty

Gość gość

od kilku dni moja 8 miesieczna corka jest strasznie niespokojna. zabkow jeszcze nie ma ale jak bylysmy na poczatku 7 mies na szczepieniu to pediatra stwierdzila ze zabkow nie widac ale dziaselka sa rozpulchnione. Ja nie mam pojecia jak wygladaja wychodzace zabki. duzo czytalam jak maja wygladac ale ja nie umiem poznac czy to zabki. Mala caly czas marudzi, glodna nie jest, raczej nic jej nie boli. jak poznac ze to zabki? Zauwazylam ze od tygodnia jezdzi jezykiem po dziaslach, tak go wypycha na zewnatrz. ostatnio tez nauczyla sie sporo nowych rzeczy wiec tez nie mam pojecia z jakiego powodu tak robi

Gość gość
To mogą być właśnie ząbki. Mojej córce parę dni po skończeniu 7 miesięcy wyszły. I też była marudna. Szczególnie wieczorami. Smaruj dziąsła żelem. Jak Twoja dzidzia ssie smoczek to możesz też smoczek posmarować tym żelem. Ja tak robiłam z desperacji i pomagało, mała od razu zasypiala:D A jak ząbki się już przebija to na początku to są takie jakby paseczki na dziąsłach ;) teraz tylko czekać Ci pozostało

Gość gość
Kiedys wyjda ,wiec na pewno wychodzą tylko jeszcze nie widać. Choc 8 moesoeczne dziecko bez zebow to cos niepokojącego. Moje w tym wieku miało już sporo zebow, pierwszy wyszedł majac 4 mieisacy , tzn dwa na raz

Gość gość
dziekuje za odpowiedzi. slyszalam od dentysty ze do roku zabki maja czas wiec sie nie martwie. chcialabym zajrzec do jej buzki ale ona sie nie da dotknac. zelem jej smaruje jak juz bardzo marudzi.