Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xXxXxXxXxAniaAneczka

Allegrowicz nie chce zapłacić za zakupiony towar.

Polecane posty

Gość xXxXxXxXxAniaAneczka

Witam. Otóż wystawiłam do licytacji na allegro duży zestaw kosmetyków z avonu, dodałam autentyczne zdjęcia, opisałam wszystkie produkty, które był NOWE, nie otwierane, porobiłam również zdjęcia terminu ważności. Akcję wygrała 50-letnia kobieta z tego samego miasta co ja. Aby było wygodniej tej pani, to umówiłyśmy się, że spotkamy się w danym miejscu o danej godzinie, ona obejrzy i odbierze produkty, a mi da pieniążki. W dniu, w którym miałyśmy się spotkać, ale owa pani mnie wystawiła. Dzwoniłam, pisałam na maila, ale nic. Otóż odpisała mi na maila, że jednak się rozmyśliła i nie chce tych produktów, nie podając racjonalnego wytłumaczenia! Po krótkiej konwersacji z nią, napisała mi, że zrobiła to dla zabawy, ponieważ bardzo jej się nudziło. Otóż, co ja mam zrobić z zaistniałą sytuacją? Dodam, że na allegro sprzedaję, oraz licytuję towar od paru lat i pierwszy raz przytrafiła mi się własnie taka sytuacja!

Gość gość
Wystap do allegro o zwrot prowizji, a towar wystaw ponownie. Raczej dwa razy pecha miec nie bedziesz takiego samego. Towar jest w Twoich rekach wiec oszukana nie zostalas.

Gość gość
Nie zgadzaj się na odbiór osobisty!

Gość gość
przeczytaj jak się takie sprawy załatwia - powinno być gdzieś tam opisane - pani wystaw negatywa, żeby ostrzec innych sprzedających i na końcu ją zablokuj - zanim wystawisz towar znowu...