Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny dajcie przepis na szybki i lekki obiad w takie upały ;)

Polecane posty

Gość gość

jak w temacie. Nie ma już pomysłów, bo u mnie w domu tylko by mięso jedli, a ja już mam dość. Co robicie lekkiego na obiad w taki ukrop?

Gość gość
zupka z warzyw, marchew, por, papryka czerwona, cebula, fasolka szparagowa, pomidor, ziemniak, dużo kopru, curry, oregano, sól, pieprz do smaku.... pychotka

Gość gość
Ja nie mam pomysłow bo moj maz upał nie upał jadłby miecho i ciezkie dania np spagetthi. Na zupy znow ja nie mam ochoty. Czasami zjemy same warzywa kalafior, fasolka czasami robie obiad z owocami np ryż z jagodami itp. Ja np bardzo lubie ziemniaczki z koperkiem i kefir do tego. Mozna tez obiad zastapic sałatka np grecka albo z kurczakiem do tego pieczywo czosnkowe i jakus sosik jogurtowy. I tyle z moich pomysłów :)

Gość gość
annil_ dziś [13:30 na bogato :D

Gość gość
Ja dzisiaj robię chlodnik

Gość gość
Proponuje...glisdy i sok z pizdy.Smacznego !

Gość gość
chłodnik, gazpacho, do tego można coś zgrilować - jesli już musi być mięso i to tego surówka, może zapiekanka: podgotowany kalafior, jajko na twardo i pomidor w kostkę, zalać sosem pomidorowym i zapiec pod serem...

Gość gość
Jajko sadzone z ziemniakami i koperkim, a do tego zsiadle mleko lub maślanka. Makaron z białym serem i owocami. Naleśniki z serem lub owocami i jogurtem. Ja lubie mączno mleczne jedzenie, ale może nie do końca jest ono zdrowe. Zupa warzywna z kalafiorem. Ryba z piekarnika lub grilla i sałatka z sezonowych warzyw.

Gość gość
makaron z truskawkami, wszystkie chlodniki...

Gość gość
Ulala jaki odzew! A podobno "obiady gotują sie same" i wszystkie takie przepisy maja :P Ryba w piekarniku (dorsz z cytryna, poletkiem, sola, pieprzem) sałatka (sałata lodowa, pomidor, ogórek, papryka, czerwona cebula i sos czosnkowy) to taki na szybko Fix chiński (zrobic na patelni) do tego kawałki kurczaka (beztłuszczowo usmażone) wymieszać, dodać sos sojowy albo posolic,popieprzyć dac troche oliwy i naleśniki usmażyć tyle ile potrzebujesz/zawinąć ten farsz i podpiec juz zawiniętego "krokieta" na patelni zrobic sos ziołowy i polać Ziemniaki/jajko/fasolka szparagowa albo mleko zsiadłe Kasza gryczana z marchewka, cebula, boczkiem i do tego jajo i kefir Z bardziej pracochłonnych-sos kurkowy/pieczarkowy, ziemniaczki (lub ryż) i roldki z piersi kurczaka z serem pleśniowym (nie panierowane jesli wersja mniej kaloryczna) i ugrillowane Leczo Tarta/ciasto kupic lub zrobic, cebula,pieczarki, czosnek,koelbasa (lub mieso albo bez), ser, jajko, troche śmietany, szczypiorek, sól pieprz zapiec Hamburgery-roboty chwile, wołowinę zmielić albo w blenderze z takimi nożami to pociąć doprawić jajo, musztarda, pieprz i na patelnie grillowa o tego pomidor, sałata, ogórek, Cebula, ketchup, majonez i bułka Zapiekanka na bagietkę-pieczarki, cebula, szczypiorek, szynka lub bez, ketchup ser

Gość gość
Zupa NIC moje dzieci uwielbiają ale to raczej na podwieczorek.

Gość gość
łazanki na koszonej kapuście z kminkiem - pycha

Gość gość
fasolka szparagowa z pomidorami. Lekko obgotować fasolkę, cebulę podsmażyć, dodać trochę cukru, skramelizować, odrobina octu winnego, dodać pomidory, czosnek, bazylię, pieprz, sól, gotować kilka minut, dodać ugotowaną fasolkę

Gość gość
zagotować wodę, zamoczyć suchy chleb, mozna podawać z kminkiem, koperkiem, do tego ozór jagnięcy z pieprzem

Gość gość
co to jest kapusta KOSZONA Ja odżywiam się runem leśnym i pod blokiem zrywam babkę lancetowatą, perz, pokrzywę, obgotowuję, odcedzam i jem. Nie jest to żart, moja babcia tak jadła i ja też tak jadam, to jest medycyna alternatywna

Gość gość
Zimna maślanka zmiksowana z jakimś owocem, mój najlepszy obiad :)

Gość gość
łazanki na koszonej kapuście z kminkiem - danie tajskie :P na KISZONEJ miało być ;)