Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

uprzejmosc dziwne zjawisko

Polecane posty

Gość gość

Siedzę i opalam się na balkonie.chodnikiem idzie babka i prowadzi rower. Widać że ciężko jej, bo w koszyczku ma butelki z wodą. Nagle woła ja młody facet " przepraszam, może jakoś pomóc pani z tym rowerem?" Głupie to, ale bardzo Byłam zaskoczona. Upał, nikomu się nawet nogami ruszać nie chce a co dopiero myśleć, a gostek tak fajnie się zachował.

Gość gość
tak ja mam podobnie, teraz tak rzadko mozna liczyc na drugiego człowieka . :( Bardzo dobrze zrobił. To sie ceni.

Gość gość
Ale skąd to się bierze. Głupia sprawa, taka normalna, babka ma zepsuty rower i pewnie z nim szła jakiś czas i w końcu ten chłopak jej pomógł. Ona nieoczekiwala pomocy. Przyzwyczajona? Pamiętam, jak wieczorem wracam do domu z dzieckiem. Zablokował mi się hamulec w wózku. Dziecko spało, a jedyną radą było odwrócić wózek i naciągnąć linkę. Podeszłam na przystanek, pytam faceta w wieku mojego ojca Czy może mi pomóc ( do domu miałam z km, jedyna perspektywa to wyciągnąć 14 kg grubsza w jednej ręce dziecko w drugiej wózek) na początku myślałam, że nie słyszał, powtarzam. A on- ja się nie znam. I odwrócił głowę. W końcu jakieś młode dziewczyny wzięły dziecko na ręce. Ogólne to jedyna historia o odmowie pomocy która pamiętam.