Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Komu najbezpieczniej wynająć mieszkanie?

Polecane posty

Gość gość

Mam do wynajęcia mieszkanie dwupokojowe 42 m2 na warszawskiej ochocie, blisko centrum. I pytanie kogo szukać? Studentów, ludzi pracujących, pary, czy wynajmować pokoje osobno?

Gość gość
Osobno najlepiej albo jakiejś parce, ale spisz tak umowę, żebyś mogła ich wykopać po miesiącu jak nie zapłacili nawet jak sobie zrobią dziecko. I ty płać za rachunki za media, prąd. Jak nie będą płacić ci czynszu, to zadzwonisz, żeby nie dostarczano im niczego + wypierdolisz im manatki z mieszkania i będzie po sprawie.

Gość gość
chyba jednak bede wynajmować studentom, wolę wziąc na siebie ryzyko ewentualnych zniszczen poimprezowych niż trafic na parkę, która zrobi sobie dziecko i postanowi nie płacic. I nie wiem tylko jak rozwiązać kwestię z płatnosciami - do ręki czy przelew?. Umowa najmu bedzie zgłoszona do US więc nie w tym problem, boję sie tylko w przypadku płatnosci przelewami, że nie będę miała zadnego wglądu co się dzieje z mieszkaniem a umawianie się na jakies kontrolne wizyty tez jest w moim odczuciu dziwaczne:( Tylko opcja, w której przez rok nie widze co obcy ludzie robią z mojego mieszkania tez jest dla mnie niedopuszczalna