Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawictwo pospolite 193

smieszą mnie ludzie , którzy na umowach smieciowych

Polecane posty

Gość prawictwo pospolite 193

pracują na emeryturę Tuska hehe Rozumiem desperacja

umowa nie moze byc smieciowa jedynie pensja;-) ja bym nie chciala juz chyba nigdy byc etatowym pracownikiem;-)

Gość gość
umowa śmieciowa czyli bez żadnych benefitów wynikających ze stosunku pracy jest sama w sobie śmieciowa a pensja na takiej umowie może być wieksza niż na umówie z której wynika coś więcej niż tylko pensja

Gość gość
Śmieciowa to jest umowa za najniższą krajową a umowa cywilnoprawna na wysoka kwotę z ktorej ściąga sie tylko podatek a nie zus jest korzystniejsza, bo jak mam kasę to stać mnie na prywatna opiekę medyczna i zadbanie o swoja emeryturę. Mnie śmieszą etatowi wyrobnicy ładujący 1/3 zarobku w babkruta Zus i utrzymujący mundurowych a potem dostajacy śmieciową emeryturę.

Gość gość
umowa smieciowa jest zgodna z prawem ? Jeśli pracodawca nie odprowadza skladki zdrowotnej , to nie może być zgodna z prawem.

Gość gość
od każdej umowy odprowadzana jest składka zdrowotna ale nie od każdej,emerytalna

"umowa śmieciowa czyli bez żadnych benefitów wynikających ze stosunku pracy jest sama w sobie śmieciowa" xxx dlaczego?? przeciez to jest elstyczna forma zatrudnienia? Moja ulubiona;-) xx "a pensja na takiej umowie może być wieksza niż na umówie z której wynika coś więcej niż tylko pensja " xx pensja to zawsze moze byc niska albo wieksza, ja nie wiedze benefitow - w emeryture nie wierze (w prytwane fundusze jedynie;-) ale mam tez skaldki na emeryture - bo pracuje roznie, urop - robie kiedy mi pasuje, medyczyna - prywatne ubepzieczenia - nie wiedze zadnych benefirtow z tytlu pracy na etat

"umowa smieciowa jest zgodna z prawem ? Jeśli pracodawca nie odprowadza skladki zdrowotnej , to nie może być zgodna z prawem. " xx ale przeciez prawo jest rozne - nie ma obowiazku pracy w jednym kraju,czyz nie?

" gość dziś od każdej umowy odprowadzana jest składka zdrowotna ale nie od każdej,emerytalna " xx to nie jest prawda;/

>>>smieszą mnie ludzie , którzy na umowach smieciowych<<< x A mnie brzydzą takie ŚMIECI, jak Ty, x żyjące na koszt swoich rodziców. x Pasożyty po trzydziestce :(.

Co w tym śmiesznego? Takie są polskie współczesne realia. Nie bez powodu wciąż ludzie masowo emigrują na Zachód. Tam to jest życie bez zmartwień, tu nieustanna gonitwa za kasą, pracą, i tak w kółko.