Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy możliwie jest że dziecko w 29 tc

Polecane posty

Gość gość

może również odczuwać ,,zmęczenie" upałami i mniej się przez to ruszać? Zauważyłam, ze odkąd są upały moja mała w dzień mniej się rusza niż w nocy. Ostatnio cieżko mi zasnąć, wcześnie się też budzę, czasem nie śpie w nocy po dwie godziny i czuję, ze Mała o wiele więcej się rusza niż w dzień. W dzien mniej więcej rusza się o tych samych godzinach ale mniej intensywnie niż w nocy. Czy to jest normalne?

owszem odczuwa, moje w dzień tylko z dwa razy kopnie i tyle, w nocy natomiast szarżuje aż brzusio boli :) mój chłopak przystawia wentylator do brzucha wtedy zaczyna się ruszać haha

Gość gość
ale macie nasrane w dyni. współczuje waszym dzieciom :/

Gość gość
to nie są dzieci tylko płody, zgodnie z prawem to nie są osoby fizyczne i nie mają żadnych praw

Gość gość
Ploda to ty masz w majtach

wnioskując po twojej wypowiedzi to ty w tej fazie rozwoju się zatrzymałeś, 29 tydz to już dziecko zlepek komórek któremu bije serce, które ma mózg, słyszy i czuje.

Gość gość
Po pierwsze- dzieci zawsze są bardziej *****iwe kiedy mama leży (ponoć kolysanie przy chodzeniu uspokaja je i usypia), może tak było i wcześniej tylko po prostu spałaś lepiej i nie odczuwałaś? U mnie nocna aktywność to była norma. Po drugie- możliwe że mniej jesz, a dzieciom, jak i mamie, skacze cukier po posiłkach i wtedy wykazują większą aktywność. Jeśli coś Cię niepokoi- skonsultuj u lekarza. Co do upałów odczuwanych przez dziecko- hm, żeby nie skomentować brzydko, dziecko jest wewnątrz twojego ciała które ma stałą temperaturę, naprawdę uważasz że odczuwa upał? Chyba że od 10 do 18 wystawiasz brzuch na słońce...

dzidzia lubi ciepełko, to tylko promienie UV mogą mu zaszkodzić, oraz zimno :) gdy jest się w 1 ciąży wymyśla się różne rzeczy, żartuje sobie, myśli jak to jest naprawdę i co by było gdyby - rozmawiajmy o tym luźno.

Gość gość
Jak bylam w ciazy to w czasie deszczu i ogolnej brzydkiej pogody dziscko bardzo malo sie ruszalo. Wyczytalam gdzieś,ze jest wrazliwe na cisnienie panujace na zewnatrz. Teraz tez tak ma,zd jak za oknem plucha to spi caly dzien