Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chorutka

Skręcenie kręgosłupa lędźwiowego

Polecane posty

Gość chorutka

witam czy ktoś z kaffeteriowiczów orietuje sie jak dlugo trwa takie leczenie? obecnie od tygodnia jestem na L4 i Ketonalu. We wtorek mam wizyte kontrolna u ortopedy. Nie wiem czy brac jeszcze L4 ( w pracy ciagle dzwigam cieżary) nie chce zeby bol sie nasilal... czy ktos moze mial rehabilitacje na tego typu chorobe??

Gość gość
co dokladnie ci sie stalo i w jakich okolicznosciach? ile masz lat, jestes otyly, miales problemy z kregoslupem wczesniej?

Gość gość
dopiero teraz zauwazylam, ze watek zalozyla kobieta :)

Gość gość
pracuję w ubojni. codziennie przez moje rece przechodzi ok tony miesa. przy podnoszeniu skrzynki cos mi ,,chrąpneło" w krzyżu i od tego czasu bol sie nasilal i nie moglam sie wyprostowac. izba przyjec zastrzyk ketonal 3 dni zwolnienia i wrocilam do pracy... po kilku godzinach pracy bol sie tak nasilil ze nie moglam pracowac. poszlam do ortopedy stwierdzil skrecenie kregoslupa. nigdy wczesniej nie mialam problemow.

Gość gość
na tym filmiku w minucie 30. jest mowa o wywolaniu krwiaczkow miedzy kregami kregoslupa dla uruchomienia procesu samoleczenia. https://www.youtube.com/watch?v=JFShXCEVVvs UWAGA: trzeba wcisnac polskie napisy - prawy dolny rog.

Gość gość
najwazniejsze to to, bys sie oszczedzala doputy, dopoki kregoslup sie nie zregeneruje, w przeciwnym razie mozna doprowadzic do przewleklych problemow. pozdrawiam.

Gość gość
nawadniaj organizm, bo poduszki miedzykregowe musza byc wypelnione woda, w przeciwnym razie splaszczaja sie i usychaja doprowadzajac do zwyrodnien. pij zelatyne, bierz witamine C, tran, pij wywary z pokrzywy, skrzypu. to wszystko pomoze w regeneracji tkanek miekkich, czyli stawow miedzykregowych i kosci.

Gość gość
wode pij w temperaturze 38-40 stopni i z sola. mala szczypta soli na szklanke wody. najlepiej jak wypijesz dwie szklanki wody na czczo dla zrownowazenia nocnego odwodnienia. ogolnie muszisz pic 1,5 - 2 litry wody dziennie. rob sobie koktajle z roznych swiezych warzyw i pij po pol szklanki rano i wieczorem.

Gość gość
takim jak ty NIE POWINNO SIE ODPOWIADAC!! jesli ktos laskawie tracil czas, by ci odpowiedziec i poinformowac w sprawie twojego problemu, to chyba minimum przyzwoitosci podpowiada, by tej osobie napisac "dziekuje". pracujac z bydlem sama sie do niego zaliczasz...:o

Gość gość
Wszystkim dziekuje za rady na pewno skorzystam.

Gość gość
Idź do dobrego neurologa. Sama miałam duże problemy z dolną częścią kręgosłupa. Leczyłam się kilka miesięcy u http://www.wyleczbol.pl/ i ból nie powrócił.