Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kapitankliper

Depresja? Ogólne zniechęcenie...?

Polecane posty

Gość kapitankliper

Czy macie tak jak ja. Mam 33 lata. Jestem singlem. Mam pracę - zarabiam nie za specjalnie - 2000-2500 netto/mc. Mam samochód i odłożone trochę gotówki - 50tys. Mieszkania brak (być może kupie mieszkanie teraz lub jakas mała budowe rozpoczne).Dodatkowo teraz rozkręcam firme (pośrednictwo handlowe w branży usług metalowych) i moim celem jest zwiekszenie moich dochodów o jakieś 60-100% w perspektywie roku/dwóch. Ale poza tym odczuwam notoryczne znudzenie, zamartwiam się (chociaz nie mam w zasadzie czym) i wogóle brakuje mi całkowicie motywacji do robienia czegokolwiek. Czy to jest depresja? Już sam nie wiem, nie potrafie cieszyć się z życia. Coś mi w nim brakuje. Czuje się trochę jak nieudacznik (nie wiem czy zasadnie). Mam dziewczyne ale kłócimy się ostatnio i pewnie się rozstaniemy (ja jakoś nie mam parcia na związek i zakładanie rodziny i posiadanie dzieci). Nie wiem czy to jest depresja. Moim marzeniem byłoby aby udało mi się "rozkręcić" własną działalność aby mieć drugie stałe niezależne źródlo dochodów i satysfakcję że coś tworzę i przynosi to efekty finansowe... Ale całkowicie czuję zniechęcenie z życia i trochę się zamartwiam. Czy też tak macie? Nie mam jakiś szczególnych osiągnięć. A może po prostu to poczucie bo np. moja siostra jest lekarzem i bardzo dobrze jej się powodzi. Mój kuzyn też prowadzi własną firmę i wiedzie mu się dobrze...a ja myślę że trochę taki nieudacznik ze mnie...Czy też tak macie? Też macie takie stany?

Gość gość
To jesteś singlem, czy masz dziewczynę? :) Nie patrz na innych, tylko żyj tak jak sam chcesz, swoim tempem, rytmem i sposobem. Masz już wystarczająco dużo lat, by to wiedzieć i nie zazdrościć innym. Moim zdaniem w Twoim przypadku za duże patrzenie na osiągnięcia innych i niespełnione ambicje Cię "dołują", a do tego dodałabym brak spełnienia w związku. Tyle...

Gość gość
to wynika z tego ,że czujesz ,ze twoje życie wkrótce się skończy , a ty je zmarnujesz .. Ominą cię różne fajne rzeczy

Gość gość
Wejdź na bliźniaczy temat Depresja?Ogólne zniechęcenie masz tam moją opinie przeczytaj