Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość lena00569

Chcialabym zeby mama wrocila do Polski

Polecane posty

Gość lena00569

Czesc Wam. Chcialabym poprosic o rade.. Moja historia jest dosc dluga, dlatego nie chce jej opowiadac ze szczegolami. Opowiem w skrocie. Mieszkalam od dziecka z obojgiem rodzicow, w tym moj ojciec od lat pił, nie zajmował sie mna, moja mame uwazal za najgorsza, zdazalo sie ze ja bił.. Kiedy skonczylam gimnazjum moja mama zapytala mnie co mysle o tym, aby stad uciec, wyjechac za granice? Wydawalo mi sie ze to dobre rozwiazanie zarowno dla niej jak i dla mnie. Wyjechalysmy wiec. W wyjezdzie mial jej pomoc jak wtedy mowila kolega.. Okazalo sie pozniej ze jest jej nowym facetem. Polubilam go, byl w porzadku. Ale niestety.. Po roku pobytu za granica nie chcialam juz tam byc, wolalam wrocic do Polski i tu skonczyc szkole. Moja mama nie chciala wrocic ze mna.. Wrocilam wiec do babci i mieszkalam z nia kolejny rok.. W miedzy czasie zdecydowalam sie na zamieszkanie z moim chlopakiem, z ktorym mieszkam od tych wakacji. I tak od wyjazdu za granice mojej mamy minely 2 lata.. Ostatnio nas odwiedzila, byla tydzien a kiedy odjezdzala lzy cisnely mi sie do oczu.. Jest mi ciezko i to bardzo. Niestety moja mama nawet po moich prosbach nie chce tu wrocic, utrzymuje ze tam wiecej zarabia (wysyla mi pieniadze na mieszkanie) no a w Polsce nie znajdzie dobrze platnej pracy.. W dodatku jej facet przestal mi sie ''podobac'' z zachowania. Slyszalam jak rozmawiala z nim przez tel, ciagle kloca sie o glupoty, a on nawet nie potrafi powiedziec jej ze ja kocha, mowila ze sie zmienil i kiedys byl inny. Jednak ona go bardzo kocha i na pewno go nie zostawi ;( Z reszta z tego co wiem to on chce zostac na stale za granica.. A skoro on chce to i ona z nim zostanie ;( Moze wydawac sie to smieszne, bo jestem juz pelnoletnia ale bardzo mi mamy brakuje. Uwazam, ze to niesprawiedliwe ze za granica jest praca i pieniadze, a u nas w Polsce niestety sami wiecie. Bardzo mi przykro, ze niektorzy majac mame obok nie doceniaja tego.. Tez bym chciala zeby moja mama mieszkala w tym samym miescie co ja, chcialabym sie z nia widywac czesto.. A nie tylko raz na kilka miesiecy.. Niestety nie wiem czy da sie cos w tej sprawie zrobic. Pieniadze sa mi potrzebne, bo na razie nie pracuje ;/ Ale one nie daja szczescia tak na prawde. Nie wiem czy moja mama kiedykolwiek wroci tutaj do Polski na stale. Pytalam niby jej i ona twierdzi, ze bedzie za granica mniej niz 5 lat.. Ale na pewno powiedziala tak zeby nie zrobic mi przykrosci. Nawet jakby chciala tu wrocic to pewnie bedzie jej ciezko wlasnie z ta praca, mieszkaniem, przeprowadzka itp.. A jej facet? Cos mi sie wydaje, ze on jej nie pozwoli tu wrocic.. Co ja mam robic? Doradzcie mi cos. Nie potrafie jej przekonac, nawet moje łzy nic nie daja, bo ona zapewni ze na pewno tu wroci. No ale kiedy... ;(

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować