Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak znaleźć dobrą pracę gdy się nie ma punktu zaczepienia, znajomości itd?

Polecane posty

Gość gość

Ile mozna pracować na zlecenie, albo za 1200? Chciałabym ustabilizować sytuacje finansową i zdecydować się na dziecko jednak nie mam możliwości. No bo jak? Doświadczenie mam, wykształcenie mam i obrona jestem i co z tego? 1200 zł i to tak ciężko było znaleźć, a o etacie zapomnieć można. Jak się zdecydowac na dziecko? Mąż pracuje, ale muszę być pewna moja sytuacja bo wiadomo jak to z facetami

Gość gość
skoro idziesz do pracy tylko po to, żeby mieć etat i zaraz od razu zajść w ciążę to mam nadzieję, że tej pracy nie znajdziesz. Nie znosze takich pip jak ty, które ledwo co się zatrudnią i od razu ciąża, L4 a później macierzyński.

Gość gość
Pracuje 8 lat. a sama mam 30! To kiedy mam myśleć o dzieciach? I nie napisałam nigdzie, że od razu ciąża. Jestem dorosła, odpowiedzialna kobietą. Etat dalby mi poczucie bezpieczeństwa i stabilizacji. Wiadomo, że jakby mi się udało to bym szanowali pracodawcę i nie zaciążyła zaraz. po 2 latach np.. Sama jestem przeciwna takim machlojkom

Gość Princessinthesky
Tak samo jak w każdej pracy, tworzysz cv, list motywacyjny, śledzisz branżowe fora a nie tylko kafeterię, dokształcasz się na bieżąco, przechodzisz poszczególne etapy rekrutacji i rozpoczynasz pracę.

Gość gość
zalezy gdzie mieszkasz, w jakim zawodzie chcesz pracowac, mialam kolezanke która mnie olała, dostała prace w Krakowie, ciagle pracowala na zlecenie od 18rż, to tu to tam, nie skonczyla studiow, w koncu dostala prace w firmie zajmującej sie finansami, jakims faktoringiem, nie znam sie na tym, ona ma gadane, jak to sie mówi: moglaby kogos sprzedać na targu :O zatrudnili ją chyba ze wzgledu na osobowosc, teraz zarabia dobrze, jej gęba jest na stronie internetowej firmy w zakladce nasz zespół :O ja jestem w takiej samej sytuacji jak ty, koncze drugi kierunek, mialam byle jakie prace dorywcze, krotkoterminowe, chodze na rozmowy kwalifikacyjne, w ogole nie oddzwaniają albo proponują prace za najnizszą krajową po 12 godzin dziennie oczywiscie umowa zlecenie a potem niby umowa o prace taa;) nie umiem sie sprzedać, bylam na rozmowie w PZU, praca w dziale szkód, przy telefonach, mam z tym doswiadczenie, nie odezwali sie :/

Gość gość
Tylko głodny głodnego zrozumie.

Gość gość
w polsce ciężko o dobrze płatną pracę, o ile nie jesteś żadnym specjalistą, nie masz swojej firmy, nie sypiasz z kim trzeba... brutalne ale prawdziwe. Ciesz się że mąż męża ktory na ciebie robi bo niektore nawet tego nie mają.