Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pierwsza wizyta w 11 tygodniu.

Polecane posty

Gość gość

Cześć! Tydzień temu robiłam pierwszy test ciążowy, który wyszedł pozytywnie. Od razu poszłam do przychodni w celu umówienia się na wizytę (na NFZ), lecz Pani ginekolog była na urlopie, wiec kazano mi dzwonić dziś w sprawie terminu wizyty. Przypada ona 17 września, a według kalendarza wychodzi mi, że będzie 11 tydzień. Czy nie jest to trochę na późno? Dodam, że dwa dni temu byłam prywatnie na usg, na którym wykryto sam pęcherzyk ciążowy, ale nie stać mnie aby non stop chodzić prywatnie.

Gość gość
11 Tydzień będzie OK.

Gość gość
To który teraz masz tc? 7 ? Za późno może i nie,ale żeby mieć becikowe do 10 tc musisz mieć pierwszą wizytę. Aha-sam pęcherzyk bez zarodka? Ja zarodek miałam w 5 tc.

Gość gość
Możesz mieć problem potem z becikowym. Żeby dostać tego nedznego tysiaka musisz mieć zaświadczenie od ginekologa ze byłaś pod opieką do 10 tc. Chyba ze to co ci robił usg wystawi. Dowiedz się żeby lipy nie było. W przychodni może to y argument żeby wcisnąć cie gdzieś szybciej.

Gość gość
Jeśli to na prawdę 11 tydzień to z samym pęcherzykiem zero szans na ciąże!Chyba że to jakiś 5/6 tydzień.Moja ciąża była na początku młodsza o ponad tydzień ale w 7 tygodniu było bijące serduszko

Gość gość
Proszę czytać ze zrozumieniem... Nie jestem w 11 tygodniu ciąży. Dziewczyny u góry, dzięki za odpowiedź, dopiero teraz patrzę i zrozumiałam, że źle obliczyłam! Teraz jestem (według kalendarza) w 5 tygodniu i 5 dniu. Dwa dni temu robiłam usg, pęcherzyk był, ale pusty.. Czy powinnam się martwić?

Gość gość
Jeśli teraz jest sam pęcherzyk to 17 września nie będzie 11 tydzień.....

Gość gość
^Wiem. Już się poprawiłam :-)