Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy tabletki anty przestały działać? Skąd te bóle?

Polecane posty

Gość gość

Hej! W czerwcu pominęłam zupełnie 20 tabletkę, przyjęłam ją 4 czerwca, a 5 czercwa 21 tabletkę. Tym samym przesunęłam przerwę o 1 dzień, wiem, że tak nie powinnam. Na jak długo skuteczność została obniżona? W lipcu kontynuowałam branie, już po uwzględnieniu tego przesunięcia. Miałam stosunek 8 sierpnia, w dzień 1 tabletki z nowego opakowania, wydaje mi się że do tego czasu skuteczność już powinna wrócić. Od 16 sierpnia do dziś mam niesamowite bóle jajników, brzucha, wręcz drętwiejące, boli mnie także krzyż. Czy to w ogóle możliwe, aby jednak tabletki nie zadziałały? Skąd te bóle? Idę jutro tj po 16 dniach od stosunku na hcg z krwi i inne badania laboratoryjne, nie wiem o co chodzi...

Gość gość
Przecież odpowiedz masz w ulotce dołączonej do leku-jesli opóźnienie w przyjęciu pigułki jest większe niż 12 godzin, to przez kolejnych 7 dni trzeba sie dodatkowo zabezpieczać. I koniec. Od czerwca do sierpnia chyba minęło ciut wiecej czasu niż 7 dni ;)

Gość gość
Skąd zatem tego typu bóle? Trwają ponad tydzień, krzyż, brzuch, jajniki....:/ nie zdarzało mi się tak nigdy.

Gość gość
Idz do lekarza. My cie nie zdiagnozujemy przez neta. Kiedys ostatnio robilas usg dopochwowe?

Gość gość
I cytologię.

Gość gość
Usg teraz 18 sierpnia, nic tam lekarz nie stweirdził. A mnie boli, drętwieje mi wszystko, brzuch, jajniki, kości. Stąd naprawdę zaczęłam się zastanawiać czy te tabletki zadziałały. Jutro mam badania krwi. Obecnie jestem na przeciwbolowych od tygodnia :/

Gość gość
A co podejrzewa ginekolog? Czy pigulki działają widział przeciez na usg (pęcherzyki wokól jajników sie wtedy nie budują). Moze to bole zupełnie nie związane z cyklem? Moze sie przedźwigałaś, dysk ci wyskoczyl itp.?

Gość gość
Gin tylko powiedział, że usg jest w porządku. Teraz byłam u internisty, który zastanawiał się czy to nie przewód pokarmowy. Bole trwają mniej więcej od dnia przed owulacją już tydzień, zastanawiam się czy mogą to być obajwy infekcji, przewiania, ciąży czy może jeszcze czegoś innego. W sobotę wyjeżdżam na 2 tygodnie z kraju a tu mam mętlik w głowie, bo nigdy nie miałam tego typu bolów tak długo:/

Gość gość
Dziwne. Nie łączysz poczatku tych bólów z niczym innym ? Jakimś przeziębieniem pęcherza, albo bólami nerek?

Gość gość
Rzadko jestem nad wodą, ale jedyne co przychodzi mi do głowy to kąpiel w jeziorze. Podczas tych upałów kładłam sobie mokry ręcznik na krzyż na noc, ale czy takie byłyby objawy 'przemarznięcia'?. Miałam kiedyś zapalenia pęcherza, ale bolało mnie wtedy przy oddawaniu moczu, a teraz boli mnie non stop, najwięcej w dole brzucha, niezależnie od wizyty w toalecie. Póki co nie mam za bardzo pomysłów co zrobić poza tymi badaniami krwi i moczu od internisty. Mam nadzieję, że one coś dadzą, bo się denerwuję tym coraz bardziej.

Gość gość
A powiedziałaś lekarzowi o tym mokrym ręczniku? Cóż, tylko lekarz ci moze pomóc. Wyniki moczu moze coś nowego wniosą, ułatwią diagnozę.