Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile czasuszukalisvie po studiach pracy w zawodzie?

Polecane posty

Gość gość

Wrzesień / październik kończę administracje. Od 2 lat pracuje ale jako sprzedawca w sieciówce. Od razy po obronie chce zacząć szukać pracy w zawodzie. Ile moze mi to zając?

Gość gość
ja pracowałem w zawodzie zanim skończyłem studia, po administracji bedzie cicieżko, tam tylko znajomości sie licza

Gość gość
miesiąc zależy od miasta, im większe tym łatwiej natomiast ty masz taki hmm popularny zawód, że na twoje miejsce będzie full chętnych, jak mniejsze miasto to mozesz mieć problem

Gość gość
pracowałam w zawodzie juz na studiach, zaczęłam na 4 roku. W trakcie 5 roku się zwolniłam, do końca studiów już nie pracowałam. Po skończeniu studiów (mam na myśli koniec zajeć czyli czerwiec, bo obrona to osobna sprawa) szukałam pracy półtora miesiąca. W połowie sierpnia już miałam pracę. Pracę w zawodzie. Skończyłam finanse i rachunkowość

Gość gość
Miasto Warszawa. Oczywiście chciałam pracować w zawodzie ale nie mogłam znaleźć . Potrzebowałem pieniędzy wiec poszłam do sklepu bo tam zawsze chętnie zatrudniają studentów. Teraz po obronie liczę ze będzie łatwiej i moze uda mi sie znaleźć cos w zawodzie, nie musi być administracja państwowa byleby praca nie fizyczna

Gość gość
A znasz angielski? jak znasz to próbuj do korpo. Tam nie jest aż tak istotne co kończysz. Jak jesteś ogarnięta i dobrze wypadniesz na rozmowie to cię wezmą.

Gość gość
Angielski znam dość dobrze, niemiecki słabo ( 2 wyjazdy wakacyjne do pracy, dogadać sie dogadam ale na zasadzie filolog by z krzesła spadł jakby to usłyszał) . Interesuje mnie praca za tyle abym mogła wynająć kawalerkę ( teraz wynajmuje pokój), nawet pod warszawa gdzie ceny są do tysiąca złotych, a w perspektywie 2-3 lat dostać kredyt na dwupokojowe mieszkanie,

Gość gość
Nie wiem czy znajdziesz pracę żeby wynająć kawalerkę... ja skończyłam w tym roku SGH, pracę co prawda szybko znalazłam ale za 3000 zł netto. Też chciałam kawalerkę ale ceny w okolicach 1500 - 1800 mnie odstarszyły :(