Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyglądam beznadziejnie.Co robić?

Polecane posty

Gość gość

Mam pełno kompleksów.Jednym z nich jest mój wzrost oraz waga. Mam 176 cm wzrostu i ważę 95 kg. Jakie ćwiczenia, dieta itp. Kolejnym kompleksem są moje zęby, krzywe oraz nie do końca białe. Mam kiepskie włosy, sianowate, co z tego, że gęste i do połowy pleców. Denerwuje mnie moja cera na której mam pełno wyprysków, przebarwień. Nie podoba mi się mój kolor włosów( jasny blond) oraz moje brwi i rzęsy których praktycznie nie widać. Poradźcie coś, a i mam niewielki fundusz miesięczny na zabiegi, bo 100-150 zł

Gość gość
Mam ten sam wzrost 176 a ważyłam przed ciążą 56 kg (teraz jestem w ciąży już na końcówce +10kg). Przed ciążą żeby utrzymać sylwetkę trzymałam się zasad: 2x w tyg. na basen gdzie pływałam a nie moczyłam się, 3x w tyg. ćwiczenia z mel b lub Chodakowską - za darmo w necie. Nigdy nie jadłam po 18.00, słodkie raz w tygodniu albo rzadziej, nie za dużo owoców itp. Za zęby dałam sporo bo prostowałam i wybielałam, ale to już dawno temu, przy takim budżecie nie możesz jedynie wybielić, prostowanie to koszt kilku tys. Ja się wyleczyłam z wyprysków dieta i u dermatologa, miałam jakiś płyn do smarowania i mi to naprawdę pomogło. Brwi robię henną sama, ale kiedyś chodziłam do kosmetyczki, ona nadała mi kształt, możesz też uzbierać przez pół roku na makijaż permanentny brwi ok 500zł. Kup sobie serum do rzęs np z rossmana AA Long 4 Lashes, naprawdę wydłuża brwi, poczytaj na necie + dobry tusz za ok 30-50 zł.

Gość gość
nie wydawaj kasy na żadne serum na cellulit, rozstępy, bo to strata kasy. Dużo ćwiczeń masz ZA DARMO na youtubie. Lepiej wydac kase na kosmetyki które działaja np właśnie takie serum do rzęs, albo na hennę w tubce - bo to daje efekty. Włosy regularnie podcinaj i stosuj olej kokosowy.

Gość gość
na cerę mogę ci polecić serum korygujące z bielendy kosztuje na allegro od 18-23 zł. A z jakiego miasta jesteś?mogłabym ci podać nazwę szkoły kosmetycznej w której zrobią ci ładne brwi za 100 zł( do wyboru są różne metody). Robią je kursantki pod okiem szkoleniowców.

Gość gość
zrob sobie trwala rzes, tanie, a naprawde fajnie rzesy wygladaja po tym szczegolnie jak sie umaluje dobrym tuszem

Gość gość
wypryski, przebarwienia ogólnie zła kondycja cery jest wynikiem nie odpowiedniej diety, za tłusto i za ostro mi kiedyś dermatolog powiedział ze chociażby od musztardy sie takie coś robi, schudnij to połowa innych kompleksów sama zniknie, zęby zawsze można wyprostować, potem poleczyć i wybielić

Gość Ewka890
Nie bądz dla siebie taka surowa! To po pierwsze. Wiem, jak się czujesz i powiem ci, że poprawa wyglądu nie zmieni całkowicie twojego poczucia własnej wartości. No ale na pewno może pomóc. Co do diety i schudnięcia- wiele zależy od ciebie i nie musisz mieć na to jakichś wielkich pieniędzy. Ogranicz słodycze i koniecznie ćwicz! To podstawa- szybciej schudniesz i wymodelujesz sylwetkę. Jeśli nie masz kasy na siłownię czy basen to możesz po prostu pobiegać. Co do włosów- fryzjer + farbowanie. Koszt może spory ale przecież nie co miesiąc. A o cerę możesz zadbać stosując np różne zabiegi kosmetyczne na twarz, np firmy Farmona- http://farmonaprofessional.pl/procedury-zabiegowe/zabiegi-na-twarz/ Skontaktuj się z jakąś polecaną przez znajomych kosmetyczką i głowa do góry! :)

Gość gość
Na włosy jest w każdym markecie 10 metrów półek z samymi odzywkami, nic tylko iść i wybrać cos dla siebie.

Gość gość
Ewka ile płacą za wstawianie reklam do starych tematów?