Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dyrektor nie chce przepisać dziecka do innej klasy

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko chodzi do klasy o profilu sportowym, jednak po pierwszym roku widzę, że nie może podołać obowiązkom. Chciałam go przepisać do klasy o profilu ogólnym a tu dyrektor robi problemy i nie chce dziecka przepisać. Argumentuje to tym, że skoro uczeń zdecydował się na klasę sportową to musi w niej uczęszczać do końca cyklu. Czy ma rację? Nie chcę od razu lecieć ze skargą do kuratorium więc się pytam. Może ktoś był w podobnej sytuacji i podpowie.

Gość gość
Jestem nauczucielem. Dziecko można przenieść do innej klasy, pod warunkiem, że są w niej miejsca. A co twój syn o tym myśli?

Gość gość
Mój syn dobrze czuje się w klasie ale nie wyrabia fizycznie. 10 h wf tygodniowo robi swoje. Do tego jest bardzo ambitny. Uczy się bardzo dobrze. Sądził, że uda mu się wszystko pogodzić, ale się przeliczył. Codziennie wracał ok 16. 2 godzinki odsypiał zmęczenie a potem się uczył. Był strasznie przemęczony. Przejście do klasy ogólnej zaproponował sam. Pod koniec roku szkolnego dyrekotor nas zbył, że zajmie się tym przez rozpoczęciem. Dziś byliśmy to okazało się, że nie ma takiej możliwości. Są miejsca w innych klasach. Tym bardziej, że w jednej dwóch uczniów nie otrzymało promocji. Jakich argumentów użyć? Nie chcę jakiś wojen, tylko sensowne rozwiązanie.

Gość gość
napisz podanie, na pisemną prośbę dyrektor też musi odpowiedzieć na piśmie, dobrze uargumentować odmowę, więc zawsze to trudniej