Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Coraz więcej ludzi świruje, widać to choćby po kafe i necie, depresje, fobie, ne

Polecane posty

Gość gość

rwice. Czemu nastąpiła taka plaga tego akurat teraz?

Gość gość
Ludzie czują ze ich życie nie ma sensu. Zobacz jakie ma perspektywy osoba po liceum-praca za najniższą krajowa i to jeszcze jak cudem jakas dostanie.Po studiach też nie jest lepiej,i nawet nie chce słyszeć o kierunkach ścisłych -nie każdy do cholery jest dobry z matematyki/fizyki,i co nie mają prawa do życia? Miłości w tych czasach nie ma,przyjaźni też, jest zwykle kolesiostwo i wbijanie sobie noży w plecy. Nie ma po co żyć.

Gość gość
Po pierwsze bieda, bezrobocie i brak perspektyw. Drugi problem to zanikanie więzów społecznych i rodzinnych w "nowoczesnych" społeczeństwach zachodnich. Stajemy się coraz bardziej wyobcowani.

Gość gość
Po trzecie odejście od religii i wiary w boga. Co by nie było nadaje to życiu jakiś sens.

Gość gość
Takie mamy nowe społeczeństwo, co się dziwujesz ha?? No nie chce mi się pracować dajmy na to, to "se" wymyślę fobię i już nie muszę iść nigdzie, nawet tupnę nogą i nie pójdę a co!. Niech kombinują co ze mną zrobić. Nie pójdę nigdzie, do szkoły, do pracy i już!! A już jak rodzice cisną, no to dalej kombinujmy. O, np. mam lęki, boję się wyjść na dwór, jechać tramwajem..., no boję się!!! Ale za to, wiecie, powiem wam w tajemnicy, że jak starzy śpią, to robię sobie ekstra make-up, ciuchy odlotowe mam ukryte i wybywam na taką imprę, że odlatuję... co mi tam, świrować zawsze można co nie?

Gość gość
A może odejście od Boga jest wypadkową tego, że życie wydaje się beznadziejne niesprawiedliwe i bez sensu?