Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćskdbx

Bylybyscie zle na partnera gdyby..

Polecane posty

Gość gośćskdbx

Gdyby powiedzial ze nie przyjdzie na wasze urodziny z powodu znajomych ? Zna sie z nimi ale ich nie lubi... A oni sa dla mnoe wazni bo przyjaciele.. jestem z nim 4 lata i nigdy nie moglam zrobix razem tylko osobno dla noich znajomych i dla niego z moja rodzina..a on z tekstem ze przeciez nie musisz dla mnie robic.. (poco daje prezent skoro nie chce ich obchodzic razem ze mna ? ) mam dosc takich sytuacji..

Gość gość
Może on się źle czuje w ich towarzystwie, albo oni go drażnią. Po co ma sobie psuć humor. Postaw się w jego sytuacji. Ja go rozumiem.

Zapytałabym go, jak w takim razie on planuje uczcić Twoje urodziny, skoro na organizowaną przez Ciebie imprezę przyjść nie chce. Będąc na Twoim miejscu oczekiwałabym, że partner poświęci mi przede wszystkim swój czas, więc powiedziałabym mu o tym pytając, jak planuje w moje urodziny spędzić czas ze mną nie przychodzą na moją urodzinową imprezę. Zasugerowałabym, że zorganizowanie dwóch imprez nie wchodzi w grę z powodu kosztów, więc oczekuję, że on zaproponuje coś konstruktywnego jako jedyna osoba, której nie pasuje przyjęte przeze mnie rozwiązanie. Oczekiwałabym, że partner albo ustąpi i pójdzie na imprezę, kiedy już zrozumie, że to najprostsze wyjście i że nie będziesz wokół niego skakać tylko dlatego, że jemu nie pasują Twoje urodziny - to on powinien skakać raczej wokół Ciebie, bo gdyby to były jego urodziny, to możemy jeszcze mówić o ustępstwach, ale o organizacji swoich urodzin decydujesz Ty. mam nadzieję, że on nie liczy, że jak zrezygnuje z Twojego przyjęcia, to zrobisz dla niego oddzielną imprezę czy coś. Uważam, że to on powinien coś zorganizować i np. po przyjęciu dla znajomych zorganizować romantyczny wieczór we dwoje. Ponieważ to facet, a oni nie lubią czytać w myślach, możesz (i chyba powinnaś) powiedzieć mu wprost, że oczekujesz, by wymyślił jakąś rekompensatę swojej nieobecności, bo w urodziny chcesz spędzić z nim czas ale ponieważ absorbuje Cię organizacja przyjęcia, którego nie zamierzasz odwoływać, nie masz pomysłu na to, jak pogodzić jedno z drugim i to on ma zaproponować rozwiązanie.