Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mężczyzna_Sam

Słowa do prawik24 Niedorobiony Pazipęk

Polecane posty

Gość Mężczyzna_Sam

Dzisiaj może się wam wydawać, że kobieta, a zwłaszcza jej ciało przełoży się na szczęście. Myślicie o seksie zamiast o tym, jak rozwijać się w sferze ducha. Być może Bóg celowo nie pozwala wam na to, abyście spotkali kobietę, bo zbyt koncentrujecie się na seksie z nią. Być może jeszcze nie dojrzeliście do prawdziwiej miłości i obecnie miłość zestawiacie na równi z seksem. A tymczasem seks jest dopełnieniem miłości dopiero w małżeństwie, w związku pobłogosławionym. Co to znaczy pobłogosławionym? Tam gdzie nie ma Bożego błogosławieństwa, tam nie ma szczęścia. A to dlatego, że celem błogosławieństwa jest uszczęśliwianie. Dopiero w małżeństwie można zaznać tego szczęścia. A ponieważ seks pozamałżeński jest pozbawiony takiego błogosławieństwa nie może wydać dobrych owoców i ściągać Bożych łask na rzecz dobra obojgu współżyjących. Dlaczego chcecie iść w kierunku tych, którzy stoczyli się na moralne dno. Dlaczego chcecie kopiować czyny tych, którzy dzisiaj przed nimi przestrzegają. Doświadczenia milionów ludzi potwierdzają fakt, że postępowanie wbrew Prawu Bożemu zawsze kończy się życiową porażką, wyrzutami sumienia, chorobami psychicznymi i rozpaczą.

Gość gość
A do mnie nic?:D

Gość gość
A dlaczego nie ma szczęścia w tylu związkach pobłogosławionych przez Boga?

Gość gość
To dziwne, bo ja doświadczyłam porażek, chorobliwego poczucia winy, depresji i rozpaczy, po dłuuugich latach życia w całkowitej czystości, częstego biegania do spowiedzi, do komunii i codziennie na mszę.

Gość gość
Znam też ludzi, którzy jeden po drugim trafiali do psychiatryka po doświadczeniu uczestnictwa w pewnym ruchu. Były tez próby samobójcze. Mnie to na szczęście ominęło. Grzechy nieczyste w tym środowisku były po prostu nie do pomyślenia, wszyscy się nawzajem pilnowali aż do przesady. Skąd tyle rozpaczy i depresji, skoro wszyscy żyli jak Pan Bóg przykazał? Coś nie pokrywa sie z prawdą ta Twoja teoria.

Gość gość
Pazipęczku taka Matka to skarb :) Kiedyś się o tym przekonasz tak jak Gloria Polo. Poczytaj o niej albo zobacz jej filimiki na youtub.

Gość ojj stara modelka bez związku
Ojj coś mnie wylogowało. O 17:30 to ja stara modelka