Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko budzi się w nocy co godzinę!

Polecane posty

Gość gość

Mój syn skończył niedawno trzy miesiące. Od dnia porodu budzi się w nocy co godzinę (czasami co dwie). Znoszę to całkiem nieźle, lecz naprawdę chciałabym już pospać trochę dłużej. Budzi się zawsze głody. Próbowałam go przetrzymywać i wyciszać, żeby znów zasnął ale jak nie dostanie jeść to zaczyna potwornie płakać i tylko bardziej się rozbudza. Rozwija się doskonale i bardzo szybko. Z tym nie mamy żadnych problemów. Tylko to już nie jest noworodek - mógłby spokojnie spać dłużej. Proszę, jeśli macie jakieś dobre rady to pomóżcie!

Gość gość
alergia na mleko? u nas to było powodem, jakieś alergeny w mleku powodowały budzenie się, po przejściu na HA i częściowo sojowe, minęło od ręki.

Gość gość
Nie, alergii żadnych nie ma. Pod tym względem wszystko jest w porządku. Mam wrażenie, że próbowałam już wszystkiego :(

Gość gość
Ktokolwiek, cokolwiek? Wasze wszystkie dzieciaki przesypiały od urodzenia całą noc? No nie wierzę!

Gość gość
Moj budzil się co 3h. Wiec nie pomogę. Przełęcz się jeszcze z 1,5 m i sprobuj podać mu na kolacje kleik.

Gość gość
moj tez sie budzi co godzine, Ma 3 tygodnie i jest na piersi. A ty autorko jak karmisz?

Gość gość
Karmię piersią. Jak miał 3 tygodnie nawet się tym jeszcze nie przejmowałam...

Gość gość
Ja tez kp i syn robił sobie takie pobudki... Tez próbowałam przetrzymać i nic to nie dało. W dodatku nie zaakceptował smoczka(wymiotował jak tylko próbowałam włożyć do buzi) i pierś była nie zastąpiona. Ja poprostu spalam z synem i potem ok 5 m-ca budzil sie co 2 godz... Jak skończył 11 m-cy w nocy zaczęłam podawać mm. Pierwsze noce to byl bunt ale potem zaakceptował. Teraz ma 14 m-cy i jeszcze raz w nocy mleczko musi byc...

Gość gość
kobieto zlituj się dziecko ma dopiero 3 miesiące. na pociechę mój budził się tak często do ok 1,5 roku. młodszy ma 9 miesięcy teraz i budzi się 2-3 razy w nocy. głodny. Wyrośnie z tego:) koleżanki córka budziła się do 3 lat.

jak karmisz piersia to nie pozwalaj mu zasypiac przy piersi, bo on trzyma piers w buzi ale nie ssie i dlatego budzi sie głodny. W trakcie jedzenia łaskocz w stope, pukaj w policzek tylko zeby dziecko nie spało. Ja karmołam piersia rok i dziecko budziło sie co 2 godziny przez pierwsze 2 miesiace az przy pobudkach najpierw dziecko przebierałam zeby troche sie rozbudziło a pozniej dawałam piers i juz po tygodniu spalismy po 4-5 godzin

Gość gość
Niestety ale niektóre dzieci tak mają. Moja córka szybko nauczyła się przesypiać noc ale jak miała 4 miesiące nagle zaczęła się budzić jak noworodek równo co godzinę od skończonego karmienia ;/ Trwało to chyba ze 3 miesiące i myślałam, że już nie dam rady tak co noc spać z tyloma pobudkami.

Gość gość
Minie, ja 5 miesiecy nie spalam bo corka co chwile sie budzila. Nie dalam rady. Wzielam ja do lozka i karmilam na spiocha. Zaczela przesypiac po kilja godzin wlasnie okolo 5 m. Przesypiala cale noce jak miala ponad rok.