Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pessaróweczka

ile przytyłeście w ciąży 2015

Polecane posty

Gość pessaróweczka

Witam zgodnie z tematem mamusie podzielcie się ile przytyłyście. ja jestem dopiero w 26 tygodniu ciaży a już przytyłam 14 kilo jest to moja druga ciaża pierwszą ciąża przytyłam ogólnie 13kg a tu dopiero ten tydzień a już do przodu czy ma to jakiś wplyw na to jaka będzie płeć dzieciątka, u mnie pierwsza była córcia teraz będzie synek termin na początek grudnia 2015 pozdrawiam

Gość gość
druga ciaza. Jestem w 36 tc, waze 61,5 kg. Przytyłam ok. 8 kg

Gość gość
Ja przybrałam 10kg, to moja druga ciąża, urodziłam w lipcu chłopca. W pierwszej ciąży z corka przytyłam 22kg

Gość gość
pierwsza ciaza, wlasnie jestem po porodzie 2 dni przed rozwiazaniem wazylam wlasnie tak jak pani wyzej 61,5kg i to bylo 9kg na +

Gość gość
Obecnie jestem w 30t, prawie 31. Na wizycie w 29t miałam na plusie 8kg, ale do piątego miesiąca nie przytyłam ani grama, a od tamtej pory 4kg miesięcznie i lekarz krzyczy. :( A diety nie zmieniłam. :/

Gość gość
Ja teraz 25tydzien i juz 9kg na plusie, a tyć zaczelam dopiero 1,5 miesiąca temu bez zmiany diety i trybu życia (normalnie praca, zakupy, spacery z mlodszym dzieckiem). Jestem zalamana, w pierwszej ciazy przytylam 22kg i teraz tez pewnie tyle będzie :( obie ciaze z chłopakami. Najgorzej ze po porodzie wcale to wszystko nie zeszlo, dlugo mi zajęlo dojscie do wagi z przed ciazy.

Gość gość
Ja w obydwu ciążach ostatecznie ważyłam tyle samo czyli około 70 kg ale w pierwszej ciąży w pierwszym trymestrze od razu schudłam 5kg (mimo że jadłam ogromne ilości jedzenia bo ciągle byłam głodna), a w drugiej ciąży waga bardzo długo stała mi w miejscu. Po porodzie w ciągu dosłownie kilku dni waga pokazała o te 10 kg mniej i wróciłam do wagi między ciążami (bo przed pierwszą ciążą ważyłam więcej niż po porodzie).

Gość gość
W obu ciążach startowałam z wagą 57 kg. W pierwszej przytyłam 19 kg (chłopak), w drugiej jestem obecnie w 39 tc i przytyłam tylko 10 kg (dziewczyna). W związek z płcią jakoś nie za bardzo wierzę, ale w sumie kto wie.

Gość gość
35tc i już 25kg na plusie, ehh, co zrobić, ważne, żeby dziecko było zdrowe...

Gość gość
36 tydz i 12kg na plusie, ciąża pierwsza.

Gość gość
przytyłam w ciazy z 30 kg, ale urodzilam super zdrowa i swietna corka i teraz powoli trace. stracilam juz 20 i do konca roku chcialabym kolejne 20. nie jem slodyczy, poza lodami, nie jem fast foodow i zobaczymy co z tego bedzie. przez 2 miesiace cwiczylam chodakowska, teraz bylo bardzo gorąco to jedyny sport to spacery z dzieckiem no ale od wrzesnia znowu sie biore

Gość pessaróweczka
Ja też nie zmieniłam diety jem to co zwykle nawet powiem że nie mam ochoty na słodycze wiec ich nie jem pij***ardzo duze ilosci wody mineralnej, ale te kilogramy jakoś idą w góre mam nadzieje ze szybko zrzuce je po porodzie na wiosne mam nadzieje ze wejde w swoje ubrania sprzed ciązy :-) a jak ogólnie przechodzicie ciaze bo ja do tej pory wzorowo ale od tygodnia leże mam załozony pessar bo maluszek za szybko sie pcha na świat i muszę dużoooooo leżeć :-( ale czego sie nie robi dla maluszka :-)

Gość gość
Przytyłam 20 kg ,rodziłam w marcu. Schudłam 9 kg i dalej waga nie chce spaść chociaz mało jem ,czuję się strasznie z takim wygladem.

Gość gość
40 t.c. i waga plus 15

Gość gość
Ja niestety sporo przytyłam bo ponad 10 kg i musiałam wymienić całą szafę. Na szczescie znalazłam swietny sklep www.gaba-fashion.pl , gdzie maja najnowsze trendy w ciuchach w wiekszych rozmiarach. Także mimo troche większej postury nadal mogę czuc się dobrze :)