Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Posiłek w 5 minut bez konserwantów?

Polecane posty

Gość gość

Gorący, wartościowy posiłek w 5 minut bez konserwantów - czy takie cos jest możliwe? Podobno żołnierze mają jakieś worki z żarciem, które tak działają, że szybko szykują, a nie są czystą chemią. Ktoś to jadł?

Gość gość
co jedzą żołnierze nie wiem, ale gorący zdrowy bardzo wartościowy posiłek w 5 minut to owsianka :) płatki owsiane są zaliczane do najzdrowszych pokarmów świata (obok m. in. fasoli, awokado, orzechów ...) owsianka na mleku lub wodzie, lub jak ja gotuję, pół na pół z wodą, bez cukru, za to cynamon, pestki slonecznika lub orzechy posiekane, suszone daktyle, starte na tarce jabłko... pycha i zdrowo. lub banan, żeby dac jeszcze więcej energii.

Gość Smietanowa
Fajny ten przepis podałaś, ale minusik taki, że jak się np jedzie na trochę dziki camping, to nie dość, że nie weźmiesz ze sobą tylu składników, garnków naczyń itd, to jeszcze mleko dla przykładu zwyczajnie by się zepsuło:) Nie wiem co jedza zołnierze, bo jestem ogólnie przeciwna misjom na terenach innych państw, więc się tym nie ciekawię, ale z szybkich posiłków do podgrzania w parę chwil masz dania np z http://jemy.biz/ - to takie opakowania, nasycone konkretnymi produktami pełnowartościowymi, o fajnym smaku , ale bez chemii. Wprawdzie drozsze niż chinska zupka super szybka ale jednak o niebo od niej lepsze