Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego porządne dziewczyny już nic nie znaczą?

Polecane posty

Gość gość

I teraz kwestia słowa porządne... no wiecie skromne, nie chlejące do nieprzytomności, miłe, spokojne, niewyzywające swoim strojem, mające zasady, uczące się. Jestem studentką i mam wrażenie, że nic nie znaczę obok moich jakże rozrywkowych koleżanek dla których wódka, imprezy, dawanie są na porządku dziennym. Dlaczego chłopcy tak bardzo szukają normalnych dziewczyn a kiedy one są w pobliżu to oni wolą te drugie? Możecie mi wytłumaczyć?

Gość gość
z tego samego powodu dla ktorego laski wola macho od normalnego rodzinnego kolesia z ktorym moglyby stworzyc sensowna rodzine?

Gość gość
Jakos na pozadna niemoge trafic. Same ocblaptusy:-)

Gość gość
Ja nie patrzę na macho, raczej nimi gardze i jeżeli ich ego jest nieproporcjonalne do realiów to chętnie im o tym przypominam:P

Gość gość
a laski o jakich piszesz nie gardza nikim wiec tez lepiej sie sprzedaja

Gość gość
Dla mnie porządna dziewczyna to jedyny materiał na dziewczynę, z którą mógłbym być, bo na imprezowiczki nie zwracam uwagi. Problem może tkwi w wyglądzie, bo nawet bardzo porządna dziewczyna, ale brzydka nie będzie miała adoratorów.

Gość gość
a... fajnie. To nie dosyć, że żeby być ,, fajną'' to muszę być pustą to jeszcze mam się zachwycać pseudo pięknisiem,który nie widzi świata poza czubkiem swojego nosa. O nie! To ja jednak wole być sobą i nigdy nikogo nie mieć!

Gość gość
Bo ten świat zwariował.

Najwidoczniej tak ci się tylko wydaje że jesteś taka porządna. Najlepsi faceci jakich znam, z kasą i klasą szukają właśnie porządnych i INTELIGENTNYCH dziewczyn i prędzej czy później takie znajdują. Radzę dobrze się zastanowić czy naprawdę jesteś taka dobra jak ci się wydaje.

Gość gość
Nie chodzi o wygląd bo nie jestem brzydka ale o mój sposób bycia bo ja nie pozwalam sie dotykać byle chłopaczkowi polaczkowi kiedy moje koleżanki nie mają z tym problemu. One uważają, że jak super sexi chłopak się do nich klei to to świadczy o ich atrakcyjności. Czuje się inna tylko dlatego, że nie chce być szmatą. Nie jestem nią a to jak widać nie jest już w cenie:(

Najwidoczniej tak ci się tylko wydaje że jesteś taka porządna. Najlepsi faceci jakich znam, z kasą i klasą szukają właśnie porządnych i INTELIGENTNYCH dziewczyn i prędzej czy później takie znajdują. Radzę dobrze się zastanowić czy naprawdę jesteś taka dobra jak ci się wydaje.

Gość gość
A co moja średnia ma do tego tematu?

Gość gość
Damian, pytasz ją o średnią, a pytanie trochę nie na miejscu, bo inteligencja to nie to samo co mądrość. Wiele razy widziałem jak kujonki, niby to mądre i inteligentne dziewczyny podczas zwykłej rozmowy gadały o takich pierdołach jakby były upośledzone.

jesteś bardzo wartościową dziewczyną, z mojej strony masz podziw i szacunek już po tym co piszesz:)

Wiem o tym że średnia nie ma nic wspólnego z mądrością i inteligencją ale nie chce mi się rozwodzić dlatego pytam o średnią w szkole bo na tej podstawie u dziewczyny już można wysnuć jakieś wnioski. Czekam na szczerą odpowiedź od autorki.

Gość gość
A ile masz lat autorko?

Odpowiadaj nim moja łaskawość na pomoc się skończy. Przy okazji drugie pytanie? Co robiłaś w kierunku by poznać faceta tzw. normalnego?

Gość gość
Średnia nie była wyższa niż 5.0 bo uczyłam się bardzo dużo głównie z biologii i chemii i studiuje medycyne jeśli ma to ci w czymś pomóc... Ja chce tylko zrozumieć zachowanie chłopaków ale wiem, ze to niemożliwe...

Powiem ci tylko tyle że na podstawie swoich najgłębszych przekonań kreujemy swoje życie. Twoje przekonanie brzmi "ze to niemożliwe...". Tak więc nic ci tutaj nie pomogę. Zmień przekonanie. Ja jestem normalny i jakoś trafiam na normalne dziewczyny które z kolei trafiają na mnie :). Problem leży w tobie teraz kwestia czy chcesz to przyjąć do świadomości i pracować nad tym czy jednak wolisz nadal użalać się nad tym że faceci wolą dyskotekowe lodziary.

Gość gość
Lilla 98: dziękuje za ciepłe słowo bo na kafe to rzadkość:) Mam 20 lat... Co robiłam? Hm... Powiem ci czego nie robiłam: nie udawałam, że trzy dni temu rzucił mnie chłopak po 8 latach związku, nie siadałam kasiastemu starcowi na kolanach, nie chodziłam w sukienkach któtszych od moich majtek, nie paliłam fajek żeby poczuć się lepszą. Moze dlatego jestem sama...

Ponownie. Masz błędne przekonanie że żeby znaleźć faceta w dzisiejszych czasach musiałabyś robić to co wymieniłaś że nie robisz. Po prostu bądź sobą, uświadom sobie swoją wartość i czekaj na tego jedynego. TO TAKIE PROSTE. Dzięki prawu przyciągania w końcu natrafisz na właściwego faceta. Nie musisz nawet wierzyć w prawo przyciągania.

Gość gość
faceci szukają porządnych kobiet - ale dopiero jak się już wyszaleją z dzi/w/kami, narobią im dzieci, popadną w biedę z racji płacenia alimentów - i dopiero wtedy a jakże! wtedy zaczynają szukać takiej co nie pije, nie puszcza się, gotuje, sprząta, zarabia na siebie - dopiero wtedy porządna jest potrzebna

Gość gość
Twój problem polega na tym że jest dużo porządnych, ale też sympatycznych i przebojowych dziewczyn zarazem. Łatwe laski mają branie u pustaków i *****czy ale te drugie u fajnych facetów. Tylko że fajny facet mając do wyboru porządną dziewczynę która jest lubiana i otwarta, a szarą myszkę uzalajaca się nad sobą to wybierze tą pierwszą mimo tego że ta szara mysza tez jest porządna.

Gość gość
To prawda. Wśród moich znajomych najfajniejsi faceci mają porządne dziewczyny (dziewice, nie pijące do zgonu, wyrozumiałe) ale te dziewczyny pomimo swojej "porządności" są w centrum uwagi, to dusze towarzystwa, wszyscy je lubią i każdy chce z nimi rozmawiać.

Gość gość
heh no to się nam rozwinęłą filozoficzna rozmowa a miało być tak prosto... Czemu porządne dziewczyny nie są dzisiaj w cenie;p Mozemy się tu zastanawiać a odpowiedź jest jedna: faceci wolą zołzy. Ja mam tylko nadzieje, że w dzisiejszych czasach kiedy bycie sz/m/a/t/ą jest na porządku dziennym dziewzyny, któe jeszcze coś znaczą zaczną znaczyć więcej, taką mam przynajmniej nadzieje:)

Gość gość
Ja jestem bardzo otwarta, mam wielu znajomych i przyjaciół. Czasem rzeczywiście się krępuję czy zwyczajnie wstydzę ale to tylko w towarzystwie ludzi, których ze tak powiem ,, nie ogarniam" i do nich nie pasuję. Pewność siebie jest bardzo ważna. Dla mnie pewność siebie jest kwintesencją kobiecości, jeśli wiecie o co mi chodzi. Nie jestem feministką ale jestem pro kobieca i dla mnie niezależność i pewność siebie są tak ważne jak np fizyczne dbanie o siebie:)

Gość gość
Odpowiedź jest bardzo prosta i autorka zapewne ją zna. Imprezowe dziewczyny są wesołe (większość ludzi lubi innych wesołych), a do tego łatwo dostępne. Oczywiście to i tak generalizacja, bo są dziewczyny lubiące się bawić, a nie dają doopy :P Jest też coś takiego, że wspólne wykonywanie tych samych czynności łączy ludzi, a picie jest akurat jedną z takowych. Ludzie lubią np. pić z kielonków w tym samym czasie i to działa tak samo jak wspólny krok marszowy u żołnierzy, sprawia że grupa czuje że ma ze sobą coś wspólnego.

Akurat nieśmiałość u dziewczyny nie jest nieatrakcyjna a czasem wręcz przeciwnie. To prawda wspólne zainteresowania i hobby łączą. Tak więc właśnie dałaś sobie jedną radę jak poznać normalnego. Zacznij od szukania kogoś kto ma takie same zainteresowania jak ty.

Gość gość
Zdecydowanie tak zrobię. Jak widać nawet na kafe można uzyskać rade. Wszystkim dziękuje!;p